Mainos

Salamat räiskivät Euroopassa – yksi kuoli Puolassa

Yksi ihminen kuoli ja useita loukkaantui rajuissa ukonilmoissa Keski- ja Länsi-Euroopassa. Kuolemaan johtanut salamanisku tapahtui Puolan eteläosassa, jossa uhrina oli aikuinen mies.  

Saksassa salama iski jalkapallokentälle Hoppstädtenin kylässä lasten jalkapallo-ottelun loppuhetkillä. Kolme aikuista loukkaantui vakavasti. Heidän joukossaan oli erotuomari, joka kiidätettiin sairaalaan helikopterilla, kertoi uutistoimisto DPA. Lievemmin loukkaantui 30 lasta ja 2 aikuista.  

Pariisissa Parc Monceaun puistossa vietettiin puolestaan lasten syntymäpäiväjuhlaa, kun sade alkoi. Kahdeksan lapsen ja kolmen aikuisen ryhmä ryntäsi suojaan puun alle, kun salama iski. Kuusi heistä loukkaantui vakavasti. Kolmen lapsen ja yhden aikuisen tila on hengenvaarallinen, kertoivat pelastusviranomaiset.

Ranskassa oli annettu varoitus myrskystä ja mahdollisista salamoista, mutta varoitus ei koskenut Pariisia. Myös Saksassa ukkosmyrsky tuli varoittamatta.

– Alueella ei satanut, eikä taivas ollut tumma, kertoo poliisin tiedottaja DPA:lle.

Meteo-France-säälaitos kertoo AFP:lle, että Ranskassa salama iskee noin 100-200 ihmiseen vuosittain. Kuolemaksi se on noin 10-20 ihmiselle. 

Muun muassa myrskyjä seuraava ranskalainen Keraunos-Twitter-tili kertoo, että Ranskassa salamoi yli satatuhatta kertaa eilisen aikana. Pelkästään Strasbourgissa salamoita nähtiin yli 500 kappaletta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.