Salakuvat: Porschen legendan kahdeksas sukupolvi – suunnitteilla myös hybriditekniikkaa

Porsche esitteli vain muutama viikko sitten uudistetun 911-mallin, mutta stuttgartilaiset eivät jää lepäilemään. Tässä ensimmäiset testikuvat vuonna 2018 markkinoille tulevasta uudesta 911:sta.

Porsche jatkaa heti faceliftatun 911:n esittelyn jälkeen täyskaasulla eteenpäin. Nürburgringin läheisyydessä salakuuvaja bongasi legendan kokonaan uuden sukupolven, joka tulee olemaan nopeampi, taloudellisempi sekä entistä kykenevämpi. Ensimmäisellä vilkaisulla testiauto näyttää vain pieniä kosmeettisia muutoksia läpikäyneeltä nykymallilta, mutta tarkempi tarkastelu paljastaa enemmän.

Erityisesti takapyöräkoteloita on levennetty merkittävästi, mikä kielii uudesta taka-akselirakenteesta. Leveämpiä raideleveys on hyvä lähtökohta paremmalle suorituskyvylle. Kahdeksannen sukupolven peruskoneet tulevat pohjautumaan juuri 991-koodilla tunnetun mallin faceliftin yhteydessä esiteltyjen turbomoottorien uusiin variaatioihin. Tehtaan käyttämä mallinimi tulee todennäköisesti olemaan 992.

Muotoilu ei 911-tyylin mukaisesti muutu kerralla liikaa ja auto säilyttää kaikki tunnusomaiset takamoottorisen legendan piirteet. Suurimpana uudistuksena mallistoon on suunnitteilla myös nykytrendien mukaisesti pistokehybridiversio. Sisätiloihin tulee toki myös päivityksiä ja niiden lisäksi 911 saa todennäköisesti ensimmäistä kertaa tuulilasiin olennaista ajotietoa heijastavan tuulilasinäytön. Autoon tulee myös uusia aktiivisia avustinjärjestelmiä helpottamaan arkipäivän elämää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja