Saksan poliisi pidätti nuoren syyrialaismiehen – aikoi tappaa useita ihmisiä pommilla

Saksassa poliisi on pidättänyt nuoren syyrialaismiehen epäiltynä terrori-iskun suunnittelusta. Syyttäjän mukaan 19-vuotias mies oli aikonut tehdä pommi-iskun surmatakseen mahdollisimman monta ihmistä.

Teolla olisi ollut viranomaisten mukaan islamistiset motiivit. Viranomaiset pidättivät miehen varhain tiistaiaamuna Schwerin kaupungissa Saksan pohjoisosissa. Syyttäjän mukaan syyrialaismies oli tehnyt päätöksen pommi-iskusta viimeistään menneenä kesänä.

Mies oli jo aloittanut kemikaalien ja osien hankkimisen pommia varten. Viranomaiset eivät tässä vaiheessa osaa sanoa, oliko mies valinnut jo jonkin tietyn kohteen.

Saksan poliisin mukaan miehen saapuessa maahan, ei ollut mitään merkkejä, että hänellä olisi ollut terroristisia pyrkimyksiä.

Saksan liittokansleri Angela Merkeliä on arvosteltu kiihtyvää tahtia siitä, että maahan on otettu yli miljoona ihmistä kahden viimeisen vuoden aikana. Suuri osa saapujista on ollut turvapaikanhakijoita. Merkelin puolue onkin menettänyt kannatusta äärioikeistolaisille voimille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja