Saksan liigan ennätysmies "Doktor Hammer" kuoli – uskomaton temppu sarjapelissä ei unohdu

Poikkeuksellisen potkutekniikkansa ansiosta lempinimen Doktor Hammer eli Tohtori Vasara saanut saksalainen jalkapalloilija Bernd Nickel on kuollut 72-vuotiaana, uutisoi Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Nickel teki Saksan pääsarjassa 426 ottelussa 141 maalia, mikä on edelleen Saksan liigan suurin keskikenttäpelaajan tekemä maalimäärä.

Nickel onnistui myös tempussa, johon yksikään toinen jalkapalloilija ei ole pystynyt Saksan pääsarjapeleissä. Hän laukoi joukkueensa Eintracht Frankfurtin kotistadionin jokaisesta neljästä kulmasta kulmapotkun suoraan maaliin. Vasenjalkainen Nickel laukoi vasemman puolen kulmapotkut vasemman jalkansa ulkosyrjällä.

Nickel pelasi Frankfurtissa 1968–1983 ja edusti sen jälkeen uransa viimeisellä kaudella Sveitsin liigan Young Boys Berniä.

– Olemme menettäneet yhden seuran suurimmista identiteettihahmoista. Doktor Hammer oli Eintrachtin tavaramerkki, Eintracht Frankfurtin puheenjohtaja Peter Fischer sanoi.

Nickel pelasi urallaan vain yhden miesten A-maaottelun vuonna 1974. Uransa jälkeen hän toimi pelaaja-agenttina ja omisti pitkään urheiluvälinekaupan.

Lue myös:

    Uusimmat