Mainos

Saksalaisviranomaisia ryöpytetään terroriepäillyn sellikuolemasta: "Olisi voinut antaa tietoa Isisistä"

Saksan viranomaiset ovat saaneet niskaansa arvosteluryöpyn sen jälkeen, kun pommi-iskun suunnittelusta epäilty syyrialaismies löytyi kuolleena sellistään. Viranomaiset sanovat miehen tehneen itsemurhan.

Saksalaismedian mukaan mies löytyi hirttäytyneenä sellistään viime yönä. Miehen asianajaja arvostelee viranomaisia siitä, etteivät nämä valvoneet epäiltyä tarkemmin.

– Häntä ei vahdittu yötä päivää, vaikka itsemurhan vaara oli tiedossa, kritisoi Alexander Hübner Bild-lehdessä.

Myös poliitikot höykyttävät vastuullisia viranomaisia ja vaativat selvitystä asiasta. Kristillisdemokraattisen puolueen lakiasiantuntija arvelee, että epäillyltä olisi saattanut herua paljonkin hyödyllistä tietoa terroristijärjestö Isisin toiminnasta. 

Leipzigin vankeinhoidon johtava viranomainen puolustautuu syytöksiä vastaan. Hänen mukaansa epäilty oli hiljainen ja rauhallinen eikä näkyvissä ollut viitteitä henkisistä ongelmista.

Viranomaiset möhlivät jo toistamiseen

Sellikuolema on viranomaisten kannalta jo toinen fiasko syyrialaismieheen liittyvien epäilyjen tutkinnassa. Ensimmäinen tapahtui, kun 22-vuotias mies onnistui pakenemaan poliisilta viikonvaihteessa. 

Poliisi teki miehen kotiin rynnäkön jo viikonloppuna ja löysi sieltä räjähteitä. Viranomaisten mukaan räjähteet olivat lähes valmiita tai jopa valmiita käytettäviksi. Miehen epäiltiin suunnitelleen iskua Berliinin lentokentälle.

Mies saatiin lopulta kiinni Leipzigissa maanantaina. Epäilty oli lähestynyt maanmiehiään Leipzigin rautatieasemalla ja pyytänyt heiltä majapaikkaa. Kun majoittajille selvisi, että miestä etsitään, he antoivat miehen ilmi poliisille.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.