Mainos

Saksalaissotilas onnistui tekeytymään valepakolaiseksi – hallusta löytyi poliitikkojen tappolista

Keväällä Saksan maahanmuuttokeskustelua kohahdutti tapaus, jossa ilmeni, että armeijan palveluksessa ollut 28-vuotias luutnantti oli onnistunut jo vuonna 2015 luomaan itselleen valehenkilöllisyyden syyrialaisena pakolaisena.

Suurinta äimistystä aiheutti se, että arabiaa taitamaton saksalaismies pystyi esiintymään Damaskoksesta paenneena hedelmämyyjänä ja vielä saamaan paikan vastaanottokeskuksesta sekä valtion myöntämän kuukausiavustuksen.

Hieman asian paljastumisen jälkeen Saksan poliisi pidätti myös miehen ystävän, toisen luutnantin, joka työskenteli samassa joukko-osastossa.

Miesten epäiltiin yhdessä suunnitelleen maahanmuuttoon sallivasti suhtautuvien saksalaispoliitikkojen surmaamista ja syyn vierittämistä turvapaikanhakijoina maahan päässeille islamistisille terroristeille. Miesten jäljiltä löytyi muun muassa tappolista, jolla olivat esimerkiksi Saksan oikeusministeri Heiko Maas ja entinen liittopresidentti Joachim Gauck.

Valepakolaistapaus nousi pinnalle poikkeuksellisuudellaan, mutta yleisellä tasolla maahanmuuttoasiat ovat yksi puhuttavista teemoista myös Saksan liittopäivävaalien kampanjoissa.

Syyskuun vaaleissa omia edustajiaan liittopäiville tavoittelee esimerkiksi EU- ja maahanmuuttovastainen oikeistopopulistipuolue Vaihtoehto Saksalle (AfD), joka on onnistunut jo saamaan edustajansa useisiin osavaltioparlamentteihin.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.