Mainos

Saksalaisoikeuden päätös Yön susista ei vaikuta Suomeen

Saksalaisen oikeusistuimen tekemä päätös päästää Yön sudet -moottoripyöräkerhon jäseniä sittenkin Saksaan ei vaikuta Suomeen, kertoo Rajavartiolaitos. Oikeus päätti eilen pyörtää Saksan poliisin viimekuisen päätöksen, jolla pääsy evättiin.  

- Kyseessä ei ole linjaratkaisu: siellä on ymmärtääkseni kahteen yksittäiseen tapaukseen liittyen Saksan hallinnollinen päätös asiasta peruttu oikeudessa. Se ei ole sellainen korkeimman oikeuden ratkaisu, joka pätee muuten. Vaikka meillä yhteinen raja- ja viisumisäännöstö onkin, niin joka kerta teemme kansalliset ratkaisut, perustelee rajatarkastusyksikön päällikkö Jaakko Ritola STT:lle.  

Ritolan mukaan Yön susien kohtelu rajalla ei poikkea millään tavalla normaalista prosessista.  

- Jos kolmannen maan kansalainen tänne rajatarkastukseen tulee, oli se sitten Yön susi tai kuka tahansa, niin asiaa katsotaan kokonaisvaltaisesti ja tapauskohtaisesti. Tarvittaessa konsultoimme vielä muita Schengen-maita. Sitten teemme kansallisen päätöksen, jonka takana seistään. Tämä on ihan normaali prosessi, ei poikkea millään tavalla, Ritola jatkaa.  

Suomen kautta Saksaan on pyrkinyt kolme venäläistä, joilla on yhteyksiä Yön susiin. Kaikki on käännytetty.   

Vapunaattona yksi henkilö tuli Suomeen ja jatkoi edelleen Ruotsiin. Ruotsin ja Viron käännytyspäätösten jälkeen hänet on rajavartioston tietojen mukaan jo palautettu Venäjälle.  

Toinen motoristeista kulki Vaalimaan kautta Saksaan vappupäivänä. Saksalaisviranomaiset käännyttivät hänet Suomeen, ja täältä hänet käännytettiin edelleen Venäjälle.   

Keskiviikkoaamuna kolmas yrittäjä käännytettiin heti rajalta takaisin, koska maahantuloedellytykset eivät täyttyneet.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.