Mainos

Yön sudelle erikoiskuljetus Vaalimaalle – ei saanut huristella itse

Kaakkois-Suomen rajavartioston puhelin on tänään pirissyt, kun rajalta on karkotettu Venäjälle kaksi motoristia. Vaikka rajalta käännytetään toista tuhatta ihmistä vuodessa, päivän tapahtumat olivat uutistilanteen valossa niin mielenkiintoisia, että niistä tiedotettiin – kahdesti.

– Tämä on niin akuutti asia, esimerkiksi aamupäivällä tiedotettiin yhdestä ajan henkeen liittyvästä ilmiöstä, niin sitten arveltiin, että tiedotamme tästäkin, everstiluutnantti Esa Veikkanen kertoi.

Hän viittasi tiedotteeseen, jossa Saksassa pidätetty venäläismotoristi oli tuotu Suomeen ja käännytetty Vaalimaalta Venäjälle.

- Saksahan oli käännyttänyt hänet alun perin ja peruuttanut hänen viisuminsa, ja nyt kun hän sitten tuli Suomeen, niin hänellä ei ollut Suomessa maassaoloedellytystä olemassa, joten hänet oli pakko käännyttää.

MTV Uutisten tietojen mukaan kyse on Yön sudet -moottoripyöräkerhon jäsenestä Juri Vasiljevista, joka oli matkannut Saksaan Suomen kautta. Hänen tarkoituksena oli matkata Berliiniin juhlimaan kerhonsa kanssa Voitonpäivää ja Natsi-Saksan kukistumista 70 vuotta sitten.

Vasiljev oli matkannut Saksaan Suomen kautta. Vappupäivänä Vaalimaan rajatarkastuksessa miehen maahantuloedellytysten todettiin olevan kunnossa. Saksasta hänet käännytettiin laivalla Suomeen eikä hänellä ollut paluumatkalla oikeutta kulkea satamasta Vaalimaalle moottoripyörällään. Veikkasen mukaan hänelle oli järjestetty kuljetus pakettiautossa moottoripyörineen.

Veikkanen ei ottanut kantaa, vastustiko Vasiljev käännytystä missään vaiheessa. Hän ei myöskään vahvistanut, päästettiinkö käännytetty Vaalimaan rekkajonojen ohi.

- Se ei ole relevanttia tietoa millään lailla, mutta ei yksittäinen moottoripyöräilijä noin isoa rajanylityspaikkaa hidasta. Mahtuu kyllä kulkemaan.

Aamupäivällä rajavartiosto tiedotti venäläismotoristista, jonka maahan pääsy evättiin. Henkilön pääsy Schengen-alueelle oli evätty aiemmin jo Puolan ja Liettuan rajoilla. Rajavartioston tiedotteen mukaan kyseisellä henkilöllä ei ole suoraa yhteyttä Yön susiin.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.