Saksalaismiehen niskaan tuli rasitusmurtuma – syyksi epäillään VR-pelaamista

Tässä esimakua alkuvuoden 2022 kovimmista pelijulkaisuista 1:45
Tammikuussa luotiin pieni katsaus alkuvuoden kovimpiin pelijulkaisuihin!

Saksalaismies sai ilmeisesti rasitusmurtuman intensiivisestä VR-pelien pelaamisesta.

Saksalaismiehen uskotaan saaneen rasitusmurtuman VR-eli virtuaalitodellisuuslaseja hyödyntävän videopelin pelaamisesta. Murtuman epäillään syntyneen hänen niskansa nikamaan hänen pelatessaan peliä VR-lasit päässään. Tapauksesta kertovat The Sun ja Daily Mail.

Journal of Medical Case Reports -lehdessä julkaistun saksalaisen tapausraportin mukaan mies meni sairaalaan, kun hänen lapaluidensa alueella alkoi tuntua terävää kipua hänen pelatessaan. Tutkimuksissa kävi ilmi, että yksi miehen kaularangan alaosan nikamista oli murtunut.

Mediatietojen mukaan potilas oli VR-peliä muutaman tunnin ajan miltei päivittäin. Hän ei omien sanojensa mukaan ollut kaatunut tai törmännyt mihinkään pelatessaan. Pelaajan käyttämät VR-lasit ja ohjaimet olivat kevytrakenteisia.

Todennäköisesti syynä intensiivinen pelaaminen VR-lasit päässä

Leipzigin yliopistollisen sairaalan asiantuntijat hoitivat kyseistä pelaajaa. He uskovat, että kyseessä on maailman ensimmäinen dokumentoitu VR-pelilaitteisiin liittyvä rasitusmurtuma. Heidän mukaansa kuitenkin tarvitaan lisää tutkimusta aiheesta ennen kuin voidaan tehdä johtopäätöksiä tämäntyyppisten vammojen mahdollisesta riskistä.

Lääkärien mukaan rasitusmurtuman syynä olivat mitä todennäköisimmin toistuvat ja intensiiviset liikkeet, kun pelaaja pelasi peliä VR-lasit päässään. Lopulta hänen niskaansa syntyi rasitusmurtuma.  Tutkijoiden mukaan miehen vamma muistuttaa juoksijoilla tai sotilailla tavattuja rasitusmurtumia.

Tarkempia tietoja pelistä tai laitteesta ei ole kerrottu

31-vuotiaan tapauksessa ei ole julkisesti tiedossa, minkä brändin laite hänellä oli. Pelin nimeäkään ei ole kerrottu, mutta medialähteiden mukaan pelissä piti liikkua musiikin tahtiin. Raportista ei käy ilmi, milloin tämä pelihaaveri sattui.

Miehen piti käyttää niskatukea kuusi viikkoa. Toipumisessa kesti 12 viikkoa. Hänelle ei jäänyt tästä pysyviä vammoja.

Lähteet: The Sun, Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat