Mainos

Saksalaismediat: Poliisi pidättänyt useita epäiltynä terrori-iskun suunnittelusta – laajassa ratsiassa 130 poliisia ja erikoisjoukkoja

Saksassa Berliinin poliisi on tehnyt laajan ratsian liittyen epäiltyyn terrori-iskun suunnitteluun. Paikallismedian mukaan ratsiassa on pidätetty useita ihmisiä, mutta poliisi ei ole vahvistanut tietoa.

Poliisi ratsasi yhdeksän kohdetta Berliinissä ja Sachen Anhaltin osavaltiossa. Etsintöihin osallistui yhteensä 130 poliisia, ja mukana oli myös erikoisjoukkoja.

Syyttäjän mukaan epäiltynä on neljä ihmistä, joilla epäillään olevan yhteyksiä terroristijärjestö Isisiin. Epäillyt ovat 18-21-vuotiaita.

– Syyttäjänvirasto tutkii neljää 18-21-vuotiaista epäiltyä, joiden epäillään kuuluvan terroristijärjestö Isisiin, sekä valmistelleen vakavaa rikosta valtiota vastaan", syyttäjänviraston lausunnossa sanotaan.

Sanomalehti Bildin mukaan epäillyillä arvellaan olevan myös yhteyksiä viime joulunalla Berliinissä väkijoukkoon varastetulla rekalla ajaneeseen Anis Amriin. 19. joulukuuta 2016 tehdyssä iskussa kuoli 12 ihmistä ja yli 40 loukkaantui.

Saksassa on parannettu joulumarkkinoiden turvallisuutta tänä jouluna.

Viimeksi viime sunnuntaina Berliinissä joulutorin läheisyydestä löydetyt ammukset aiheuttivat suuren poliisioperaation.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.