Saksalainen oikeistopopulisti piti siirtolaisten tulemista poliittisena etuna: "Voimme sitten myöhemmin ampua heidät" – puolue erotti ex-tiedottajansa

Oikeistopopulistinen Vaihtoehto Saksalle (AfD) -puolue erotti maanantaina parlamenttiryhmänsä ex-tiedottajan Christian Lüthin tämän rankkojen siirtolaisvastaisten puheiden vuoksi.

Saksalainen televisiokanava nauhoitti Lüthia salaa helmikuussa berliiniläisessä kahvilassa. Keskustelussa Lüth sanoi, että on hyvä jos Saksaan tulee lisää siirtolaisia, koska se hyödyttäisi AfD:tä poliittisesti.

– Voimme sitten myöhemmin ampua heidät, ei se ole ongelma. Tai kaasuttaa, miten vain haluatte. Ihan sama minulle, Lüth sanoi.

Keskustelun nauhoittanut ProSieben-kanava kertoi aikaisemmin nauhalla puhuvan "korkea-arvoisen AfD:n jäsenen", mutta ei nimennyt tätä.

ProSiebenin mukaan se oli kuitenkin nyt varmistanut, että puhuja oli Lüth.

Lüthin on myös kerrottu kuvailleen itseään fasistiksi ja kehuskelleen arjalaisella syntyperällään. Lüthin isoisä oli sukellusveneen komentaja toisessa maailmansodassa, ja tämä palkittiin rautaristillä ansioistaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja