Mainos

Saksa huolissaan: EU-alueelle pyritään yhtä enemmän Libyan kautta

Saksan sisäministerin Thomas de Maizieren mukaan pakolaisten ei pitäisi enää päästä Saksaan ja muualle Eurooppaan niin sanottua Balkanin reittiä pitkin.

De Maiziere on kuitenkin huolissaan pakolaisten määrän mahdollisesta kasvusta, koska ihmisiä tulee nyt Libyan kautta Italiaan.

Balkanin reitti meni käytännössä umpeen sen jälkeen, kun EU ja Turkki solmivat takaisinottosopimuksen viime kuussa.

– On selvää, että Balkanin reitti on menneisyyttä. Se ei ole enää reitti, jota pitkin ihmisiä voi tulvia Saksaan, Itävaltaan ja muualle Keski-Eurooppaan, de Maiziere sanoo uutistoimisto Reutersin mukaan.

Nyt ongelmana ovat de Maizieren mukaan vaihtoehtoiset reitit. Erityisesti niin sanottu Keskisen Välimeren merireitti Libyan ja Italian välillä on vilkastunut.

Suomen Rajavartiolaitoksen mukaan maaliskuussa reitillä havaittiin noin 9600 laitonta ulkorajan ylitystä. Vuoden 2015 maaliskuussa vastaava luku oli noin 2300.

Rajavartiolaitoksen Dornier-valvontalentokoneen oli määrä lähteä tänään EU:n rajaturvallisuusvirasto Frontexin koordinoimaan yhteisoperaatioon Italian eteläpuoleisella merialueella. Kone on mukana operaatiossa 1.5. – 7.6.2016.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.