SAK:n Lyly vaatii uusia investointeja

Suomen tuottavuuden parantamiseksi tarvitaan uusia investointeja, sanoi palkansaajakeskusjärjestö SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly puheessaan Tampereella.  

SAK:n edustajakokouksen avajaisissa puhunut Lyly sanoo, että kilpailukykysopimuksen lisäksi maan hallitukselta ja yrityksiltä tarvitaan vielä muitakin toimia, jotta talous saadaan käännettyä.  

Kokonaisuudessaan Lyly pitää neuvottelujen lopputulosta myönteisenä ratkaisuna. Hän kiitti ammattiyhdistysliikkeen ponnistuksia ja korosti palkansaajapuolen ansioita sopimuksen synnyttämisessä.  

SAK:n kolmipäiväinen edustajakokous alkoi tänään. Tampere-talolla valitaan järjestölle myös uusi puheenjohtaja. Uudeksi puheenjohtajaksi eläkkeelle jäävän Lylyn tilalle on nousemassa Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta.

SAK:laisten ammattiliittojen mukaan Elorannan takana on käytännössä koko liittokenttä.

Edustajakokous on SAK:n korkein päättävä elin, ja se kokoontuu viiden vuoden välein. Käynnissä on todennäköisesti viimeinen nykymallinen edustajakokous. Järjestöön on ehdotettu sääntömuutosta, jossa edustajakokous ja valtuusto korvattaisiin kahdesti vuodessa kokoontuvalla edustajistolla, joka valitaan neljän vuoden välein.

Lue myös:

    Uusimmat