Mainos

SAK:n Lyly: Palkkalinja todennäköisesti hyväksytään

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly uskoo, että koolla oleva järjestön hallinto hyväksyy linjaukset Suomen palkkamallista.

Lyly muistuttaa, että linjaukset ovat vielä yleispiirteisiä. Linjaukset ovat hänen mukaansa kuitenkin tärkeä askel vuoden 2017 jälkeisten palkkojen määrittelyssä.

Lylyn mukaan pelkkä vientisektori ei määritä tulevaisuudessa palkkoja.  
SAK:n hallitus käsittelee parasta aikaa työmarkkinajohtajien eilen sorvaamia peruslinjauksia Suomen uudesta palkkamallista.

STT:n tietojen mukaan järjestöjen ehdotuksessa palkkataso määritellään vuoden 2017 jälkeen neljän mittarin perusteella. Ne ovat kansainväliselle kilpailulle alttiiden alojen kilpailukyky, työllisyys, tuottavuuden kehitys ja julkisen talouden tasapaino. Työmarkkinajärjestöistä täsmennettiin, että ehdotuksessa on muitakin kansainväliselle kilpailulle alttiita yrityksiä kuin vientiyritykset. Aloja ei vielä määritelty.  

Maan hallitus hyväksyi linjauksen jo eilen. Uutta palkkamallia on pidetty yhtenä avaimena lukkiutuneeseen neuvottelutilanteeseen yhteiskunta- eli kilpailukykysopimuksessa. Työmarkkinajärjestöt ovat hyväksyneet kilpailukykysopimuksen, mutta osa SAK:n liitoista pysyttelee ulkopuolella. Näitä ovat muun muassa kuljetusalan AKT ja Palvelualojen ammattiliitto PAM.

PAMin puheenjohtaja Ann Selin kommentoi eilen, että työmarkkinajärjestöjen vastaus hallitukselle on oikean suuntainen askel solmussa olevaan työmarkkinatilanteeseen. Selinin mukaan PAM kuitenkin kaipaa konkreettisia linjauksia hallitukselta.  


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.