Mainos

SAK:n liitot lisäävät lakkovalmiuttaan – jyrkkä ei nollakorotuksille

Palkansaajakeskusjärjestö SAK sanoo, että sen alaiset liitot eivät solmi sopimuksia, joissa palkat eivät nouse.

– Näyttää siltä, että työnantajapuoli pyrkii ajamaan nollakorotuksia kaikille aloille, mutta nollakorotuksilla ei sopimuksia SAK:laisille aloille synny, sanoo SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta tiedotteessa.

Elorannan mielestä nollakorotukset eivät ole perusteltuja talouden näkökulmasta. SAK:n hallitus käsitteli työmarkkinatilannetta tänään kokouksessaan.

Metsäteollisuuden ja Paperiliiton neuvottelut ovat takunneet pahan kerran, ja viime viikolla Metsäteollisuus ehdotti nykyisen työehtosopimuksen jatkamista vuodella nollan prosentin palkankorotuksella. Neuvottelut keskeytyivät tähän perjantaina.

SAK paheksuu Metsäteollisuuden toimintaa. 

– Metsäteollisuus on kieltäytynyt neuvottelemasta Paperiliiton kanssa palkankorotuksista. Tällainen toiminta tulehduttaa pahan kerran neuvottelukierroksen ilmapiiriä, sanoo Eloranta tiedotteessa.

Metsäteollisuus perusteli nollakorotusehdotusta sillä, että työntekijäpuoli ei ole ollut valmis neuvottelemaan tuottavuutta parantavista muutoksista työehtosopimukseen.

Paperin neuvottelut linjaavat syksyn liittokierroksen suuntaa, ja alan nykyisen työehtosopimuksen kausi päättyi reilu viikko sitten. Tämän kuun lopussa päättyy puolestaan Teknologiateollisuuden ja Teollisuusliiton sopimus.

Tänään kokoontunut SAK:n hallitus totesi, että SAK:laiset liitot nostavat toimintavalmiuttaan. Tämä voi tarkoittaa valmistautumista työtaistelutoimiin.

Hallitus päätti myös tiivistää liittojen yhteistyötä ja tiedonvaihtoa, jotta kaikille saadaan "ostovoimaa parantavat" työehtosopimukset.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.