Mainos

Kehitteillä legendan paluu? Kompakti Android-laite täysnäppäimistöllä etsii kiinnostuneita

Psion on englantilainen merkki, joka 1990-luvulla julkaisi nykyaikaisten älypuhelimien edeltäjiä, kämmentietokoneita. Näiden PDA-laitteiden myynti sittemmin hiipui, mutta nyt alkuperäisten Psion Series 3- ja Series 5 -laitteiden suunnittelussa mukana ollut Martin Riddiford haluaa tuoda laitteet reilusti 2000-luvulle uusin ideoin. Riddifordin ideoima Gemini on nyt ennakkotilattavissa Indiegogossa.

Geminin takana on Planet Computing -niminen hanke, jossa mukana ovat muun muassa Jim Fullalove sekä tohtori Janko Mrsic-Flogel. Fullalove kuvaili The Registerille, kuinka Gemini on pohjimmiltaan 64 gigatavun moderni älypuhelin, mutta Riddifordin suunnittelemalla älykkäällä fyysisellä näppäimistöllä varustettuna.

5,7-tuumaisella kosketusnäytöllä varustettu laite painaa 400 grammaa ja on ulkomitoiltaan 71 x 80 x 135 millimetriä. Puhelimeksi siis iso, mutta tietokoneeksi hyvin, hyvin pieni. Laite on Android-pohjainen, mutta dual-boot-mahdollisuutena on myös Linuxin käyttö. Laitteesta tulee sekä pelkällä Wi-Fillä että Wi-Fillä ja LTE:llä varustetut versiot.

HMD Globalin esittelemä uusi versio Nokia 3310:stä sai The Registerin kysymään lukijoiltaan, minkä entisaikojen elektronisen laitteen nämä haluaisivat nähdä modernina versiona, ja brittilehden lukijat äänestivät ykköseksi juuri Psion Series 5:n, eli ainakin jonkin verran Geminin luulisi uteliaita houkuttelevan.

Geminin suositushinnaksi on kaavailtu 600 dollaria, mutta Indiegogossa pääsee alkuun edullisimmillaan 350 dollarilla. Toimitusten alkua on kaavailtu marraskuulle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.