Mainos

Sairastunut arabimies pyrki hoitoon USA:ssa – aseistautuneet poliisit pysäyttivät ja pistivät rautoihin

0:55

Arabiemiraateista kotoisin oleva liikemies Ahmed Al Menhali oli viime viikolla Yhdysvalloissa saadakseen sairaalahoitoa.

Sen sijaan että mies olisi päässyt sairaalaan, tämä joutuikin aseistautuneiden poliisien pysäyttämäksi ja käsiraudoittamaksi Avonissa sijainneen hotellinsa edustalla. Tapauksesta uutisoi muun muassa CNN.

Hätäkeskukseen oli tullut kaksi puhelua, joissa hotellissa ilmoitettiin olevan perinteiseen kaapuun pukeutunut arabimies, joka puhui useisiin puhelimiin ja vannoi uskollisuutta Isisille.

Paikalle saapunut poliisi oli tämän jälkeen rynninyt pidättämään Al Menhalia aseet kädessään, yhdellä poliiseista oli ollut rynnäkkökivääri. Al Menhali oli saanut sairauskohtauksen kesken tapahtumaa ja lysähtänyt hotellin eteen. Tapaus oli tallentunut myös poliisin vartalokameraan.

Hätäkeskukseen tehdyt ilmoitukset olivat kuitenkin osoittautunut perättömäksi.

Arabiemiraatit on vaatinut tapauksesta anteeksipyyntöä ja varoittanut kansalaisiaan käyttämästä kaapua Yhdysvalloissa vierailleessaan.

Avonin pormestari ja poliisipäällikkö ovat esittäneet pahoittelunsa tapauksesta. Al Menhali on hyväksynyt anteeksipyynnön, mutta sanoo haluavansa perättömät hätäpuhelut tehneet henkilöt vastuuseen.

Hätäpuheluiden soittajat olivat esittäytyneet hotellin vastaanotossa työskentelevän naisen siskoksi sekä isäksi ja soittavansa hänen puolestaan. Molemmat soittajat kertoivat hotellin aulassa olevan Isisille uskollisuutta vannovan miehen. Isä kertoi hotellissa työskentelevän tyttärensä piileskelevän takahuoneessa ja olevan kauhuissaan.

Tapaus paljastui kuitenkin väärinkäsitykseksi vastaanottovirkailijan ja tämän sukulaisten välillä.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.