Mainos

Sairaanhoitopiirin johtajaa epäillään miljoonakavalluksesta

Vaasan sairaanhoitopiirin tekninen johtaja saa syytteet törkeästä petoksesta ja virka-aseman väärinkäytöstä. Teknisen päällikön epäillään kavaltaneen sairaalalta noin kaksi ja puoli miljoonaa euroa parin vuosikymmenen aikana. Syytteen mukaan johtaja käytti apunaan kahta yritystä, joiden kanssa tekaistuja laskuja junailtiin maksatukseen 1980-luvulta saakka.

Tekaistuissa laskuissa tilattiin teknisiä komponentteja, joita ei koskaan toimitettu. Laskut kuitenkin maksettiin kiinnittämättä niihin sen kummempaa huomiota. Kaikki laskut olivat summiltaan noin tuhatta euroa ja sen alle. Näin pieniin laskuihin ei ilmeisesti kiinnitetty sairaanhoitopiirissä sen kummempaa huomiota.

Vaasan talousrikosyksikkö pääsi kavalluksen jäljille verottajan vinkin kautta. Kävi ilmi, että laskujen väärentely on jatkunut kahdeksankymmentäluvun puolesta välistä saakka ilman, että sitä on havaittu. Säännöistä huolimatta sama ihminen on vuosien ajan pystynyt tilaamaan tavaran ja hyväksymään laskun.

Sairaanhoitopiirin johdon päitä vaaditaan Vaasassa jo vadille, eikä tarkastuslautakunta ole myöntänyt vastuuvapautta. Lopullisia ratkaisuja syntyy kesäkuisten käräjien jälkeen. Sairaalakavalluksen käsittely alkaa Vaasan käräjäoikeudessa tänään.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.