Sairaanhoitaja Eija Koponen kertoi MTV Uutisille tunnelmistaan heti koronarokotteen saatuaan – "haluan suojella itseäni ja muita"

Yksi ensimmäisestä kuudesta koronarokotteen saaneesta oli HUSin 56-vuotias sairaanhoitaja Eija Koponen.

Kolmekymmentä vuotta alalla työskennellyt Koponen kommentoi tuntemuksiaan pian rokotteen saamisen jälkeen. Millainen on olo?

– No, hyvä. Olen tottunut ottamaan rokotuksia, koska otan joka vuosi kausi-influenssarokotteen. Ei tämä sen kummemmalta tunnu kuin muutkaan rokotteet, Eija Koponen kommentoi tuoreeltaan.

Rokotetilaisuudessa olivat läsnä myös kamerat.

– En todellakaan ole mukavuusalueellani, mutta on tämä mukava uusi kokemus, Koponen sanoo.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

"Olen nähnyt mitä korona on pahimmillaan"

Koponen sai tietää olevansa ensimmäisten rokotettavien joukossa "juuri ennen joulua".

– Vapaaehtoisuutta kysyttiin, koska tiedettiin, että tästä tulee mediatapahtuma. En tiedä miksi minulta kysyttiin.

Epäröitkö rokotteen ottamista?

– En tippaakaan. Haluan suojella itseäni ja muita. Toivon, että koronarokote merkitsee itselleni terveyttä. Olen hoitanut koko vuoden koronaa sairastavia potilaita ja nähnyt mitä se pahimmillaan on. Toivon, että en ainakaan sairastu kaikkein vakavimpaan muotoon.

– Olen osa tutkimustiimiä, jossa tutkitaan koronapotilaiden vointia kuusi kuukautta sairastamisen jälkeen. Se on ollut urani ihanimpia kokemuksia. Me tehohoitajat harvoin pääsemme näkemään jälkikäteen, mitä ihmisille kuuluu raskaan tehohoidon jälkeen. Nyt minulla on ollut ilo ja kunnia tavata heitä. Se on ollut opettavaa.

Raskas ja poikkeuksellinen koronavuosi

Koronavuosi ei ole päästänyt terveydenhoidon ammattilaisia helpolla.

– Sanoisin, että vuosi on ollut poikkeuksellinen. Keväällä se oli raskas, kun kukaan ei tiennyt, minkä edessä ollaan. Mihinkään ei oltu osattu varautua ja kaikki varautuminen oli hirveän nopeaa, Koponen arvioi.

– Nyt syksyllä on ollut huomattavasti helpompaa. Tiedämme mitä hoidamme. Olen ammattiylpeä siitä, että olen saanut olla mukana, Koponen jatkaa.

Koponen totesi rokotteen ottamisen olevan "henkilökohtainen päätös".

– Minä en hetkeäkään epäröinyt, ettenkö ottaisi. Toivon, että kaikki ottaisivat jos vain siihen ei ole mitään estettä. 


Lue myös:

    Uusimmat