SaiPa yllätti hallitsevan Suomen mestarin – maalivahtilupaukselle nollapeli

SaiPa oli melkein koko ottelun altavastaajana, mutta siitä huolimatta se otti 1-0-voiton Kärpistä Lappeenrannassa.

Pääkuvan videolla Tulosruudun kuvaa.

Kärpät hallitsi ottelua mielin määrin, mutta ei saanut millään kiekkoa SaiPa-maalivahti Niclas Westerholmin selän taakse. Westerholm torjui ottelussa 31 kertaa.

SaiPan ainoan maalin teki kanadalaishyökkääjä Tyler Morley.

KooKoo palasi voittojen tielle Kouvolassa, kun se kaatoi KalPan 2-1-lukemin.

KalPa johti ottelua 1-0-lukemin Ari Gröndahlin osumalla, mutta KooKoo nousi tappioasemasta voittoon Anrei Hakulisen ja Miikka Pitkäsen osumilla.

Tapparalle kauden avausvoitto, JYPille vierasvoitto

Tappara otti kauden avausvoittonsa SM-liigassa, kun se voitto kotonaan Pelicansin 5-1-lukemin.

Ottelu eteni pitkän aikaa 1-1-tasatilanteessa, kunnes Tappara teki kolmannen erän alkuun nopeassa tahdissa neljä maalia, kun Kristian Kuusela, Joona Luoto, Tomas Zaborsky sekä Valtteri Kemiläinen onnistuivat maalinteossa.

JYP haki tärkeän voiton Porista, kun se haki Ässistä 2-1-voiton.

JYPin sankarin toimi 20-vuotias hyökkääjälupaus Samuli Ratinen, joka teki liigauransa ensimmäisen ja toisen maalin.

JYPin maalilla torjunut Eetu Laurikainen otti 32 torjuntaa.

Lukon vaikealle alkukaudelle jatkoa, TPS:lle jatkoaikavoitto

Lukon vaikea alkukausi sai jatkoa lauantaina, kun se hävisi Ilvekselle 5-3-lukemin. Ilves johti ottelua toisessa erässä jo 3-0, mutta Lukko nousi Arttu Ilomäen ja Justin Danforthin osumilla maalin päähän.

Ilves-puolustaja Mark Flood kuitenkin lisäsi toisen erän lopussa tamperelaisten johdon kahteen maaliin, mutta Lukko tuli kolmannessa erässä Brandon Defazion maalilla vielä maalin päähän.

TPS haki Sportin vieraana 3-2-jatkoaikavoiton Vaasasta.

Sport meni ottelussa 1-0-johtoon William Rapuzzin osumalla, mutta TPS eteni voittoon Oula Palveen ja Santeri Lukan osumilla.

Sport tuli kuitenkin tasoihin kuusi sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä Victor Westermackin osumalla.

TPS:lle voiton ratkaisi jatkoajalla Zach Budish.