Mainos

Sailas haluaa vakautta Solidiumin asemaan

Valtion sijoitusyhtiö Solidiumin hallituksen puheenjohtajaksi on valittu Harri Sailas. Hänen lisäkseen hallitukseen on valittu viisi muuta jäsentä.

Sailas toimii puheenjohtajana myös Finavian ja Alkon hallituksissa. Hän työskenteli ennen eläköitymistään työeläkevakuutusyhtiö Ilmarisen toimitusjohtajana.

Sailas arvioi STT:lle, että uuden hallituksen yhtenä tavoitteena on vakauttaa Solidiumin asema hoitamaan valtion pörssinoteerattuja vähemmistöomistuksia.

– Tässä on takana, että Solidiumin tilanne ja rooli on ollut vähän epäselvä ja Solidiumin hallituksen sisällä on ollut paljon turbulenssia. Nyt kun omistajaohjaaja, pääministeri on tähän asiaan ehtinyt paneutua, niin hän halusi selkeyttää tilannetta ja tehdä Solidiumille ikään kuin normaalia vastaavan hallituksen, Sailas sanoo.

Sailaksen mukaan on liian aikaista arvioida, nähdäänkö Solidiumin johdossa uuden hallituksen myötä muita muutoksia.

– Ensin pitää muodostaa hyvä tilannekuva. Akuutisti ei ole mitään uusia uutisia.  
Sailas pitää valtion nykyistä omistajapolitiikkaa jäntevänä. Hän on tyytyväinen siihen, että hallitus työstää parhaillaan Solidiumin toimiohjeen päivitystä.

Solidiumin hallituksen kokoonpanosta päätettiin perjantaina ylimääräisessä yhtiökokouksessa. Hallituksen varapuheenjohtajaksi valittiin Eija Ailasmaa ja varsinaisiksi jäseniksi Aaro Cantell, Markku Hyvärinen, Paula Lehtomäki ja Marjo Miettinen.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.