Sähköntuotannon tuplaaminen on ministeri Mykkäsen mukaan "vuosikymmenen tärkein ilmastoteko"

Ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen (kok.) sanoo kokoomuksen ministeriryhmän kesäkokouksessa Raumalla, että teollisuuden luvituksen sujuvoittaminen on yksi hänen ministeripestinsä kärkihankkeista. Hän sanoo nimittäneensä siihen jo työryhmän, jonka tehtävänä on toteuttaa tusinan verran toimenpiteitä.

– Me emme voi voittaa tukihuutokaupassa, mutta me voimme olla sujuvin ja luotettavin kumppani eurooppalaisille yrityksille, hän sanoo.

Kai Mykkäsen mukaan sähköntuotannon tuplaaminen ja "sähkön suurvallaksi" ryhtyminen on tärkein ilmastoteko ja tärkein teollisuusteko tällä vuosikymmenellä.

Pysyykö Suomi ilmastokriisin ja luontokadon torjunnan tiellä? 8:54
Katso myös: Huomenta Suomessa keskusteltiin kesäkuussa ilmastosta ja hallitusohjelmasta – vieraina olivat WWF:n suojelujohtaja Jari Luukkonen ja Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi.

Liikenteen tukia tasa-arvoistettava

Muun muassa Helsingin Sanomat on uutisoinut, että Suomessa lentoliikettä tuetaan huomattavasti junaliikennettä enemmän. Mykkäsen mukaan tilanne on samanlainen kaikissa länsimaissa.

– Sinänsä olen sitä mieltä, että pitäisi pyrkiä saamaan liikennemuodot tasavertaisempaan asemaan. Lentoliikennettä tarvitaan varmaan jatkossakin, mutta lentoliikenteen siirtymistä fossiilipolttoaineista sähköön voidaan vauhdittaa.

Mykkäsen mukaan esimerkiksi Norjassa on tavoite, että parin vuosikymmenen päästä lennot toimisivat kokonaan sähköllä.

Hän lisää, että lentoliikenteen päästökauppa kiristyy lähivuosina ja päästöoikeuksien hintojen kautta myös lentoliikenteessä on paine vähentää päästöjä.

Lue myös:

    Uusimmat