Mainos

Sähkömittarin vaihtajaa voi odottaa kallis lasku

Sähköyhtiö saa periä laskuttamattomia sähkömaksuja takautuvasti kolmen vuoden ajalta.

Sähkömittarien vaihtamisen yhteydessä on paljastunut tapauksia, joissa kuluttaja on maksanut vuosia liian pieniä sähkölaskuja.

Halutessaan sähköyhtiö voi periä laskuttamattoman osuuden myös takautuvasti.

– Varmaan sellaisia tapauksia on ollut, että mittari ei ole mitannut oikein. Sähköntoimitusehtojen mukaan sähköyhtiöllä on oikeus laskuttaa kulutuksesta takautuvasti kolmen vuoden ajalta, jos selkeä mittarivirhe todetaan, Kilpailu- ja kuluttajaviraston lakimies Jukka Kaakkola kertoo MTV3 Uutisille.

Kaakkolan mukaan tällainen toiminta edellyttää, että sähkömittarissa on ollut vikaa, ja se pystytään selkeästi näyttämään.

– Tietysti kuluttajankin sähkönkäyttö saattaa muuttua kolmen vuoden jaksolla. Jos tulee takautuva lasku, niin siihen on oikeus saada kohtuullinen maksuaika, sitä ei tarvitse kerralla maksaa.

Valtioneuvoston päätöksellä Suomessa siirrytään etäluettaviin sähkömittareihin tämän vuoden loppuun mennessä. Suomessa on yhteensä 3,3 miljoonaa sähkömittaria, ja tähän mennessä niistä 2,7 miljoonaa on vaihdettu.

Etäluettavan mittarin myötä kaikki laskut perustuvat todelliseen kulutukseen. Tasauslaskuja ei enää tarvita, kun kaikki laskutus perustuu mittaukseen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.