Mainos

Sähköliiton lakonuhkaa sovitellaan – Teknologiateollisuuden ilmoitus kuumensi tilannetta

2:37

Sähköliiton ja Teknologiateollisuuden työriita sai tänään uusia kierroksia, ja tunteet ovat pinnassa myös työntekijäjärjestöjen kesken.

Teknologiateollisuus kertoi aamulla, että teknologiateollisuuden työntekijöihin sovelletaan jatkossa samaa työehtosopimusta eli niin sanottua metallin sopimusta. Tämän sopimuksen piiriin tulevat myös sähköalan työntekijät.

Teknologiateollisuus kertoi olevansa Teollisuusliiton kanssa yhtä mieltä siitä, että teknologiateollisuuden sähkömiesten työehdot sisällytetään alan pääsopimukseen.

Sähköliiton puheenjohtaja Sauli Väntti sanoo, että on hyvin ikävä asia ja hyvin poikkeuksellista, jos asia on näin.

– Ei Suomessa lähimenneisyydessä kovin usein ole tapahtunut sitä, että toinen työntekijäliitto liittoutuu työantajaliiton kanssa toista työntekijäliittoa vastaan. Kyllä tämä vähän erikoiselta kuulostaa.

STT ei ole toistaiseksi tavoittanut Teollisuusliiton puheenjohtajaa Riku Aaltoa kommentoimaan tilannetta.

Sähköliitolla hallintoa koolla huomenna

Sähköliitto ja Teknologiateollisuus sovittelevat tänään työriitaansa. Valtakunnansovittelija Minna Helle on kutsunut osapuolet tapaamiseen, jossa kartoitetaan työriidan tilannetta. Tapaaminen on parhaillaan menossa. Jos sopua ei löydy, noin tuhat työntekijää uhkaa mennä marraskuun alussa viikoksi lakkoon eri vientiyrityksissä.

Väntin mukaan heidän vaatimuksensa ovat hyvin yksinkertaisia.

– Me haluamme neuvotella teollisuuden sähköasentajille työehtosopimuksen edelleen niin kuin on tehty 50 vuotta, Väntti sanoi neuvotteluun mennessään

Sähköliitolla on hallintoa koolla huomenna, ja Väntin mukaan mahdollista reagointia tilanteeseen katsotaan silloin. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.