Sähköisistä liikkumisvälineistä laillisia vuodenvaihteessa

Vuodenvaihteen jälkeen uudenlaiset sähköiset liikkumisvälineet tulevat lailliseksi tieliikenteessä. Osalla välineistä saa liikkua jalkakäytävällä ja pyöräteillä, joten kävelijöiden huomioiminen on entistä tärkeämpää.

Trafin mukaan jalankulkua avustavat tai korvaavat sähköiset liikkumisvälineet rinnastetaan ensi vuonna jalankulkijoihin.

– Näillä laitteilla saa liikkua jalkakäytävällä kävelynopeutta eikä niille ole annettu tarkempia teknisiä vaatimuksia esimerkiksi valojen tai heijastimien suhteen. Muutenkaan laitteiden rakennetta ei ole erikseen määritelty, joten voisi sanoa, että kaikki mikä ei ole erikseen kiellettyä on sallittua, Trafin johtava asiantuntija Erik Asplund kertoo.

Isompien, enintään 25 kilometriä tunnissa kulkevia sähköajoneuvoja käytetään polkupyöräilijän liikennesäännöillä. Tämä tarkoittaa, että niillä tulee liikkua pääsääntöisesti pyöräteillä. Isoimmissa sähköajoneuvoissa etuvalo on pakollinen.

Kyseisille sähköajoneuvoille ei Liikennevakuutuskeskuksen korvauspäällikkö Antti Tuulensuun mukaan tarvitse ottaa liikennevakuutusta.

Lähde: Trafi

Lue myös:

    Uusimmat