Säde-koira pelasti jäihin tippuneen Jennan: Se tarttui takkiini ja veti minut pois

Tampereella asuva Jenna Talasmäki lähti pelastamaan jäihin tippunutta koiraansa, kun joutui yllättäen itse hengenvaaraan.

Tampereen Pyynikillä oli keskiviikkona upea alkukevään ulkoilusää. Kivasta kelistä lähti nauttimaan myös Jenna Talasmäki koiransa, novascotiannoutaja Säteen kanssa.

Vahvan metsästysvietin omaava koira alkoi kuitenkin yllättäen riuhtomaan kesken lenkin nähtyään kauempana kevätpuuhissa olevia sorsia. Vapaaksi oli päästävä.

– Säde on koulutettu ja oli oikeaoppisesti kytketty hihnaan. Maa oli kuitenkin todella mutainen ja liukastuin siihen. Säde pääsi vapaaksi ja lähti juoksemaan suoraa päätä jäille sorsien perään, Talasmäki kuvailee tilannetta MTV Uutisille.

Jää petti vain minuuttien päästä koiran alta ja koira joutui vaarallisesti uppeluksiin. 

– Ei käynyt edes mielessä, onko jäät heikkoja, koska perheenjäseneni oli vaarassa. Lähdin saman tien apuun, Talasmäki kuvailee.

Jäille sännännyt Talasmäki onnistui kiskomaan Säteen tassusta ylös veden varasta. Samalla, kun hän itse auttoi koiraansa, petti jää hänen altaan. Talasmäki upposi hyiseen veteen vyötäröä myöten. Hän oli tilanteessa täysin yksin, sillä ketään ei juuri sillä hetkellä ulkoillut alueella. 

Apu tulikin yllättävästä paikasta.

– Jään pinta oli liukas ja vesi oli kylmää. Märät vaatteet myös painoivat. Yllättäen Säde tarttui takkini hihaan ja alkoi vetämään minua pois sieltä. Pääsin vatsalleni jään pinnalle, mutta Säde ei antanut minun nousta. Lopulta ryömimme yhdessä rantaan, hän kuvailee.

Tunnelmat olivat järkyttyneet.

–  Itkin ja halasin Sädettä, se oli niin pelottava tilanne. En muista kotimatkasta mitään, koska olin niin shokissa. Lähdimme heti kotiin. Sinne päästyämme painelimme suihkuun lämmittelemään. Onneksi olemme molemmat kunnossa, vaikkakin olen vieläkin vähän herkillä, myöntää Talasmäki.

Talasmäki kirjoitti Facebook-sivuille tapauksesta tuoreeltaan. Hän on saanut kymmeniä tsemppiviestejä sosiaalisen median kautta. Jotkut ovat kuitenkin myös vähätelleet Talasmäen kokemuksia ja ihmetelleet, miksi hän antautui hengenvaaraan lemmikin vuoksi.

Talasmäellä on selkeä vastaus kriitikoille.

– Ihmiset ovat haukkuneet minua, kun lähdin jäille pelastamaan koiraa. Mutta ei minulla käynyt edes mielessä muuta kuin lähteä apuun. Säde on minulle niin tärkeä, kuin perheenjäsen.

– Väitän, ettei moni vaan osaa kuvitella tällaista tapahtumaa itselleen, ja myös siksi vähättelevät pelottavaa kokemusta, Talasmäki miettii.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja