Sadat ruotsalaiset jäivät jumiin Mallorcalle: "83-vuotias äitini nukkui kivikovalla lattialla" – Tjäreborgin maajohtaja kertoo, mistä kaaoksessa oli kyse

0:24
Katso video kesäkuun puolelta: Tältä lomaruuhka näyttää Euroopan suurilla lentokentillä

Liki 350 matkustajaa on ollut viikonloppuna jumissa Mallorcan saarella lentokoneen teknisen vian takia, uutisoi ruotsalaislehti Aftonbladet

Tjäreborgin maajohtaja Jessica Virtanen kertoo MTV Uutisille, että kyseessä oli todella harmillinen tilanne, joka lähti paisumaan viikonlopun aikana lumipallon tavoin. 

Hänen mukaansa ruotsalaismatkustajien oli tarkoitus lentää Mallorcalta Arlandaan lentokoneella, jonka oli määrä kuljettaa ensin matkalaisia Norjan Bergenistä lomaparatiisiin. 

Norjassa lentokoneessa kuitenkin havaittiin tekninen vika, ja lento viivästyi pahasti. 

– Siellä ei ole ollut varaosia tähän koneeseen, ja se on aiheuttanut myöhästymisen, Virtanen kertaa.  

– Ja kun tulee myöhästyminen, sitten tulee myös lentohenkilöäkuntaa koskevat vaatimukset, eli kuinka kauan he voivat olla töissä, hän jatkaa. 

Virtasen mukaan Bergenissä etsittiin uutta lentohenkilökuntaa. Ja kun varaosia ei ollut rikki menneeseen koneeseen saatavilla heti, myös korvaavaa lentokonettakin etsittiin.

Mutta, koska matkailusesonki käy edelleen kuumimmillaan, kyseessä oli eräänlainen pattitilanne. 

– Toisen koneen saaminen on hyvin hankalaa, koska kaikki yhtiöt ovat hyvin kiireisiä ja koneet ovat tiukassa käytössä. Se ei ole kovin helppoa, Virtanen avaa tukalaa tilannetta.  

"83-vuotias äitini nukkui kivikovalla lattialla"

Ymmärrettävästi lentojen viivästyminen aiheutti matkustajissa harmistusta. Osa matkustajista joutui tilanpuutteen vuoksi majoittumaan lentokentällä.

Aftonbladetille haastattelun antanut Kenneth, 58, kertoi lauantaina, että paikallisella lentokentällä vallitsi kaaos. 

– Ihmiset ovat hajallaan ja lapsiperheet joutuvat nukkumaan lattialla, useita tunteja lentokentällä ollut Kenneth totesi ruotsalaislehdelle. 

Niin ikään Aftonbladetille haastattelun antanut Patrik, 50, tiesi kertoa, että myös eräs pyörätuolissa istunut henkilö joutui yöpymään lentokentällä, sillä kaikki lentoaan odottaneet matkustajat eivät mahtuneet läheiseen hotelliin.

– Nukuin tyttäreni ja 83-vuotiaan äitini kanssa kivikovalla lattialla. Emmekä ole ainoita, hän sanoo lehdelle.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Mallorca on tällä hetkellä tupaten täynnä

Tjäreborgin maajohtaja Jessica Virtanen sanoo MTV Uutisille, että matkakohteissa matkanjärjestäjät – tässä tapauksessa Ving – pyrkivät tekemään kaikkensa matkustajien tarpeisiin vastaamiseksi. 

– Mallorcalla on tosi täyttä tällä hetkellä, siellä on huippusesonki meneillään. Eli sen takia osalle asiakkaista ei ole välttämättä heti löydetty hotellia. Vapaita hotellihuoneita on tällä hetkellä vaikea löytää Mallorcalta, Virtanen kertaa MTV Uutisille. 

Virtasen mukaan iso osa ruotsalaismatkustajista saatiin takaisin kotimaahansa lauantain aikana. Loput lomailijoista pääsevät kotiin sunnuntaina. 

– Yleensä ei ihan näin pitkiä myöhästymisiä tule. Yleensä myöhästymisten osalta puhutaan joistakin tunneista. On suht harvinaista, että puhutaan vuorokauden tai siitä pidemmistä myöhästymisistä, hän pohtii. 

Mallorca on skandinaavien rakastama lomakohde

Virtasen mukaan kyseessä oli ruotsalaisen matkanjärjestäjä Vingin matkasta ja Sunclass Airlanesin lennoista, eikä viivästykset koskeneet suomalaisia matkustajia. 

Mallorcalla lomailee joka kesä paljon pohjoismaalaisia turisteja. Tällä hetkellä lomaparatiisi on myös espanjalaisten ja muiden eurooppalaisten suosiossa. 

Tänä kesänä myös suomalaiset turistit ovat löytäneet Mallorcan hiekkarannat hyvin. Suomalaisille se ei kuitenkaan ole lomasesongin ykköskohde – toisin kuin esimerkiksi länsinaapurin matkailijoille. 

– Ruotsalaisille ja norjalaisille Mallorca on ykköskohde, kun meille suomalaisille ykköskohde on Kreikka, Virtanen toteaa. 

1:00
Matkailuvinkki lapsiperheille: Kadriorgin palatsi ja leikkipuisto Tallinnassa

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja