Säästä matkakuluissa – etsi kimppakyydit sosiaalisesta mediasta

Matka on pitkä ja pimeä. Yksinäistä kuskia väsyttää. Bensakin on kallista. Matkan ja sen kulujen jakaminen onnistuu käyttämällä Facebookin kimppakyytiryhmiä.

Pitkien matkojen taittaminen yksin voi käydä kalliiksi ja tylsäksi. Yhdessä matkustaminen on myös ympäristöystävällisempää.

Kimppakyydit järjestyvät tuntemattomienkin kanssa Facebookia käyttämällä. Facebookista löytyy useita kimppakyytiryhmiä, joiden jäsenet voivat joko ilmaista tarvitsevansa tai tarjoavansa kyytiä paikasta toiseen. Ryhmiä löytyy kun hakukenttään kirjoittaa sanan ”kimppakyyti”.

Kimppakyytiryhmiä on monenlaisia

Esimerkiksi Kimppakyyti ja Kimppakyytiä tarjoaa rekkakuskit.. ryhmät ovat yleisiä kimppakyytiryhmiä. Näissä ryhmissä ei ole tarkasti määritelty mistä mihin on tarkoitus päästä, vaan tarjoajat ja tarvitsevat kertovat millaisia kyytejä on tarjolla.

Osassa ryhmistä taas liikutaan ennalta mainittujen paikkakuntien väliä, esimerkiksi Kimppakyyti Tampere - Helsinki tai Kimppakyyti Helsinki - Pohjanmaa - Helsinki ryhmissä.

Osa ryhmistä on keskittynyt lähinnä yhteen paikkakuntaan. Esimerkiksi Kimppakyyti Lappeenrantaan ja sieltä pois-ryhmässä etsitään kyytejä välille Lappeenranta ja muu Suomi, sen kummemmin tarkentamatta.

Jokainen ryhmän jäsen voi toimia palveluntarjoajana tai asiakkaana. Useat ryhmät ohjeistavat kirjoittamaan viestit samalla tavalla, jotta itselle sopivien kyytien tai kyytiläisten löytäminen helpottuu.

Kuinka kimppakyyti järjestyy?

Ensinnäkin ilmoittajan tulee kertoa tarjoaako vai tarvitseeko hän kyytiä

Tämän lisäksi on hyvä täsmentää mistä mihin kyydillä pääsee tai halutaan päästä ja millaisella aikataululla kyyti liikkuu.

Kyydin tarjoaja voi myös kertoa kuinka monta kyytiläistä autoon mahtuu.

Lisätietoa voi antaa esimerkiksi jos on paljon matkatavaroita.

Kyydin tarjoaja voi lisätä viestiin esimerkiksi ”bensarahat jaetaan tasan”.

Kyytiin haluavan kannattaa myös kertoa valmiudesta osallistua bensakuluihin.

Lue myös:

    Uusimmat