Säässä totaalimuutos: Britannian sekoittanut myräkkä iskee nyt Suomeen – ja uutta myrskyä pukkaa heti perään

Suomen sää muuttuu huomenna radikaalisti, kun lounaasta iskee lumimyräkkä, joka tuprutti Iso-Britanniaan jopa 30 senttimetriä lunta. Runsaiden sateiden myötä myös tuulet voimistuvat.

Sade alkaa Länsi-Suomessa huomenna aamulla kello 8–9 paikkeilla, mutta voi heikentää ajokeliä jo ennen sitä.

Keski-Suomen Saderintama saavuttaa iltapäivällä, ja Itä-Suomeen se ehtii illan aikana, kertoo Forecan päivystävä meteorologi Ilkka Alanko.

Uudellamaalla ja Kaakkois-Suomessa sade tulee osin vetenä.

Ajokeli huono lähes koko maassa

Ilmatieteen laitos varoittaakin huomenna mahdollisesti erittäin huonosta ajokelistä suuressa osassa maata, lukuun ottamatta Lappia.

Lunta voi sataa jopa yli 15 senttimetriä Etelä- ja Keski-Suomessa iltaan mennessä. Ennusteen mukaan lumi pysyy maassa viikonloppuun saakka, sillä lämpötilat ovat koko maassa pakkasella torstaita lukuun ottamatta.

Isossa-Britanniassa Ana-myrsky kaatoi puita sähkölinjojen päälle ja katkaisi sähköt ainakin 24 000 kotitaloudelta. Lisäksi se sekoitti liikenteen niin maalla, merellä kuin ilmassakin.

Eikä tässä vielä kaikki: Loppuviikolla torstain ja perjantain aikana Suomen ylle saapuu toinen matalapaine, joka tuo niin ikään myrskymyräkkää tullessaan.

Katso paikkakuntasi sääennuste alta!


Iso-Britanniassa on satanut paikoin jopa 30 senttiä lunta 1:12

Lue myös:

    Uusimmat