Säässä jopa 20 asteen muutos yhdessä yössä – loskasohjo valtaa Suomen

Kirpakka pakkanen vaihtuu keväisemmiksi lämpötiloiksi 2:26
Lumipöpperöä tiedossa! Katso meteorologi Jenna Salmisen sääennuste alkuviikkoon.

Maanantain aikana voi tapahtua jopa 20 asteen hyppy sunnuntain kireistä pakkaslukemista plussan puolelle lähes koko maassa, povaa MTV:n meteorologi Jenna Salminen.

Sunnuntai on lähes koko Suomessa selkeää ja aurinkoista, joten ihanista ulkoilusäistä ja kimaltavista hangista pääsee vielä pienen hetken nauttimaan.

Pakkasta riittää koko maassa aina kymmeneen pakkasasteeseen saakka. Pohjois-Lappiin näyttää tupruttavan lumipyryjä päivän aikana.

– Paikoin on vaihtelua ajokelissä. Saattaa löytyä hyvinkin jäisiä pintoja, jotka voivat olla yllättävän liukkaita, kertoo meteorologi Jenna Salminen.

Tuuli on enimmäkseen kohtalaista sisämaassa, mutta etelässä voi ilmetä enemmänkin puuskia. Merialueilla puuskat voivat olla noin kymmenen metriä sekunnissa, mikä saa sään tuntumaan entistä kylmemmältä.

Pilvisyys lisääntyy iltaa kohden ja maanantaina Föhn-tuuli lämmittää koko maata. Pakkaset hellittävät suuressa osassa maata. Sää on enimmäkseen selkeää ja poutaista.

Lännessä ja pohjoisessa sää selkeästi lämpenee 0-5 plussa-asteen tuntumaan maanantai-iltapäiväksi, mikä sulattaa kinokset loskapöpperöksi. Idässä pakkasta saattaa olla yhä muutamia asteita.

Sään muutos sunnuntain ja maanantain välillä on esimerkiksi Utsjoella yli 20 astetta, kun ilma lämpenee -22 asteesta jopa kolmeen lämpöasteeseen.

Katso tulevien päivien sääennuste paikkakunnallasi: 

Lue myös:

    Uusimmat