Saarnauspyyntöjä saanut Sarasvuo: En lähde kirkkokiertueelle

Kallion kirkossa järjestetty saarnausilta toi mukanaan lukuisia keikkapyyntöjä saarnamies Jari Sarasvuolle. Mies ilmoittaa, ettei aio lähteä kirkkokiertueelle.

Kallion kirkossa Helsingissä koettiin eilen maanantaina erityislaatuinen ilta, kun saarnaamaan saapui liikemies Jari Sarasvuo.

Tapahtuma keräsi kirkon täyteen kuulijoita, ja tapahtuman päätteeksi kerättiin vielä jättikolehti Filippiinien katastrofien uhreille.

Saarnamies kertoo edelleen olevansa hyvillä mielin onnistuneesta illasta.

– Olen tällainen tunnevaltainen ihminen ja innostun helposti. Se oli hieno, ainutkertainen ja ihmeenomainen ilta. Ilmassa oli molemminpuolista kiitollisuutta ja lähellä oloa, Sarasvuo kuvailee.

Sarasvuo kertoo saaneensa tapahtumasta erittäin kiittävää palautetta.

– Kuulijoiden joukossa oli ihmisiä, jotka tuntevat raamattua. He olivat ilahtuneita siitä, että olin vaivautunut ottamaan selvää ja tarkastamaan omia tulkintojani, mies kertoo.

– Kallion kirkkoherra Teemu Laajasalo kertoi, että hän on tarkastanut kaikki saarnat vuodesta 1971, eikä Kallion kirkossa ole aiemmin pidetty vastaavaa raamatunopetusta, hän jatkaa.

Saarna tekikin kuulijoihin lähtemättömän vaikutuksen, miestä on nimittäin pyydetty jo uusille saarnauskeikoille.

– Ennen yhdeksää pyyntöjä oli eri seurakunnista kertynyt jo kymmenkunta, Sarasvuo kertoo, mutta suhtautuu uusiin kirkkokeikkoihin epäillen.

– En kuitenkaan taida niihin ryhtyä. Vaikka saarnaaminen itsessään on minulle kutsumus, niin voi olla, ettei kirkko kuitenkaan ole minulle se varsinainen foorumi. Minusta ei tule tuonpuoleisella ratsastavaa lahkolaissaarnaajaa, enkä ole lähdössä kirkkokiertueelle, mies ilmoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat