Saako uskottoman miehen puhelinta urkkia? Naiset vastaavat

Uskottomuus paljastuu usein puhelimen muistin avulla. MTV Lifestyle selvitti, saako naisten mielestä jo kerran pettämisestä kiinni jääneen miehen viestejä ja puhelutietoja urkkia.

”Alkukesästä sain tietää, että mieheni oli muutamia kertoja suudellut ystävääni ja heillä olisi jotain tunteita ollut toisiaan kohtaan. Olemme kuitenkin yhdessä, koska he lopettivat jutun ja saimme sovittua asian. Epäilykseni on jälleen herännyt, että onko suhde kuitenkaan loppu, koska miehen puhelimesta löytyy edelleen tekstiviestejä ja puheluita tältä ystävältä. Onko oikein urkkia mieheni puhelinta salaa ja kannattaako tällaista suhdetta jatkaa? Meillä on kuitenkin yhteinen lapsi”, nimimerkki Pettynyt kysyy tällä viikolla.

Näin naisraati vastasi:

"Ei se suhde ole loppu. Yhteinen lapsi ei ole syy jäädä tuohon suhteeseen. Mieti mitä haluat itse, pettävän miehen vai hyvän suhteen."
– Nainen, 37, naimisissa

"Uskon näissä asioissa Moulin Rougen narkoleptiseen argentiinalaiseen: ”Without trust there is no love”."
–Nainen, 27, sinkku

"Luota vaistoosi, ja ole rehellinen itsellesi vaikka se tuntuisi vaikealta. Puhelimen urkkiminen on toki väärin, jo epäilyksen tunne riittää kertomaan että jokin mättää. Kerro miehelle tuntemuksestasi ja katso, miten hän reagoi. Mieti, haluatko itse olla parisuhteessa, jossa toisella osapuolelle on myös ulkopuolinen suhde.

Mikäli et olisi sellaisessa tilanteessa onnellinen, ei yhteinen lapsikaan tilannetta paranna vaikka suhteessa roikkuminen voisi helpottaa perhearkea. Lapset kasvavat ja vaistoavat asioita, joten omaa onnellisuuttaan ei kannata uhrata. Vanhemmuus jatkuu, vaikka parisuhde kaatuisikin."
– Nainen, 27, avoliittossa

"Vaikuttaisi siltä, että miehesi ei ole täysin halunnut luopua tästä toisesta naisesta ja kaipailee tämän perään, koska säästelee viestejä. Jos hän haluaisi täysillä panostaa suhteeseenne, hän poistaisi viestit.

Tottakai pitkissä suhteissa tulee ihastuttua toisiin ihmisiin, se nyt on ihan luonnollista, mutta eri asia on, kuinka pitkälle niiden ihastusten kanssa mennään.

Ei ole myöskään oikein, että vakoilet miehesi puhelinta mutta se kertoo luottamuksen puutteesta. Uusi keskustelu voisi olla paikallaan."
– Nainen, 34, naimisissa

”Kuvio kuulostaa lievästi sanottuna erikoiselta. Onko suhteenne kovin hyvällä pohjalla, jos miehesi suutelee muita? Ystävyydestäsi puhumattakaan? Onko ystäväsi todella ystäväsi, jos hän toimii selkäsi takana noin?

Suhteenne tulevaisuus ei vaikuta järin loisteliaalta, etenkin jos miehesi pitää edelleen yhteyttä tähän naiseen selkäsi takana. Jos sinä taasen urkit miehesi puhelinta, kuulostaa siltä, ettet pysty häneen luottamaan. Kannattaa kysyä itseltä, voitko luottaa häneen jatkossakaan? Ilman luottamusta suhde harvoin voi hyvin. Vaikka teillä olisi yhteinen lapsi, voiko epävarma tilanteenne kääntyä lopulta jopa vaikuttamaan haitallisesti lapseen?”
– Nainen, 29, parisuhteessa

"Puhelimen urkkiminen on väärin, piste. Se kuitenkin houkuttelee, etenkin kun suhde on sellainen, jossa ei niin vaan voi pakata laukkujaan ja lähteä. Viestit ja puhelut viittaavat siihen, että jotain sutinaa voisi vielä ollakin. Itse olisin kyllä lopettanut suhteen jo ensimmäiseen kiinni jäämiseen. Lapsikin ansaitsee kodin, jossa kaikkien perheenjäsenten on hyvä olla. Pettäminen ja mustasukkaisuus ovat asioita, jotka myrkyttävät ilmapiirin todella tehokkaasti ja lapset ovat todella herkkiä aistimaan, jos vanhempien välit ovat huonot."
– Nainen, 25, seurustelee

"Elämän aikana hairahduksia sattuu ja ihastuksiakin tulee – jos kuvioissa on yhteinen lapsi, niitä kannattaakin antaa anteeksi. Mutta jos mies kerran kiinni jäätyään/tunnustettuaan edelleen jatkaa toimintaansa, niin teidän suhteenne taitaa vedellä viimeisiään. Miehesi ei kunnioita sinua, mutta kunnioita sinä itseäsi! Selvitä asian laita nyt kerralla ja kunnolla. Jos annat tilanteen jatkua mitään tekemättä, niin jäät pelkäksi kynnysmatoksi, kun mies kantaa tavaransa uuden rakkautensa luo.

Kuulostaa nimittäin siltä, että heidän välillään on kyse muustakin kuin pelkästä seksistä. Toisen puhelimen urkkiminen ei mielestäni tässä vaiheessa ole se juttu, josta pitäisi huolehtia. Tosin osoittaahan se, ettei ole luottamusta, ja ilman luottamusta on harvoin parisuhdettakaan."
– Nainen, 27, avoliitossa

”Jos sinulla on jatkuvasti epäilyjä miestäsi kohtaan ja et pysty hyväksymään sitä asiaa, että suhde on nyt ystäväsi kanssa ohi, niin kannattaa todella punnita asiaa tarkoin ja päättää mitä haluat. Jos et koskaan voi antaa hänelle anteeksi, niin mielestäni on parempi jättää mies, vaikka teillä onkin yhteinen lapsi. Lapsestakaan ei ole hyvä nähdä vanhempien välillä jatkuvasti kitkaa ja epäluottamusta. Yleensä ei ole hyvä, jos tutkii puolisonsa puhelinta, mutta jos olet kerta niin jo tehnyt ja löytänyt sieltä viestejä tältä ystävältä, niin minkä tyylisiä viestit ovat olleet? Onko niissä n flirttailua? Pohtivatko he kuitenkin suhteensa jatkamista vai mitä? Olet melko hankalassa tilanteessa, mutta luottamus on kuitenkin parisuhteessa se tärkein asia ja jos olet sen lopullisesti menettänyt, niin mielestäni suhteellanne ei ole enää mahdollisuutta jatkolle.”
– Nainen, 25, parisuhteessa

"Tiedät jo, että miehesi puhelimesta löytyy viestejä ja puheluita ystävältäsi, joten puhelimen urkkiminen ei enää kannata. Vaikuttaa siltä, että sinua petetään, ja nyt onkin aika katsoa peiliin ja ymmärtää, että ansaitset parempaa. Jos miehesi rakastaisi ja kunnioittaisi sinua, hän olisi katkaissut kaiken yhteydenpidon ystävääsi. Näin ei ole kuitenkaan tapahtunut, joten alkaisin suunnitella eroa ja mahdollisimman pikaisesti, sillä mies ei vaikuta lainkaan katuvalta. Katkaisisin myös välit ”ystävään”. Hän ei ansaitse ystävyyttäsi, koska toimii selkäsi takana."
– Nainen, 27, avoliitossa

”Tuossa tilanteessa minä ainakin urkkisin, oli se oikein tai ei. Jos miehesi pitää edelleen peliä ystäväsi kanssa, tiedät varmaan itsekin, ettei tuollaista suhdetta kannatta jatkaa – ei mieheesi eikä ystävääsi. Ja jälkiviisaana voisi sanoa, ettei varmaan alun perinkään olisi kannattanut jäädä moiseen suhteeseen. Olisiko miehesi voinut mitenkään loukata enempää kuin sutinoimalla ystäväsi kanssa? Nyt ei muuta kuin kaadat jonkun miehesi ystävän petiin ja unohdat tuollaisen luuserin.”
– Nainen, 28, sinkku

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja