Saako mies kehua pelkkää naisen ulkonäköä? Naiset vastaavat

Selvitimme, millaisia kehuja nainen haluaa.

”Saako missään tilanteessa kehua pelkkää naisen ulkonäköä ja/tai esimerkiksi, jos joku vaate istuu hyvin juuri Sinulle? Vai ottaisitko mieluummin vastaan henkisen puolen kehuja?” kyselee Aapo.

Näin naiset vastasivat:

”Tietysti saa ja pitää. Hittoon henkinen puoli, tiedän, että olen mahtistyyppi, joten otan mieluummin ulkonäkökehut, thanks."
– Nainen, 29, sinkku

"On kiva saada kaikenlaisia kehuja. Jos ulkonäkökehu on likaisenoloinen, kuolaten todettu "kivat rinna---rannekorut", niin siinä tapauksessa ei kiitos."
​– Nainen, 29, parisuhteessa

"Totta kai saa! Mikäs sen parempaa. Mieluusti vaikka ulos lähtiessä, sovituskopissa, saunassa, rannalla, makuuhuoneessa, juhlissa, ruokaa laittaessa, sohvalla kalsarit jalassa loikoillessa… Eli ihan milloin vain, antaa tulla vaan. En tunne naista, joka pahastuisi omaan ulkonäköönsä kohdistuvista kehuista."
– Nainen, 27, avoliitossa

"Miksei saisi? Yleensä kehuja on kiva kuulla, varsinkin, jos ne tulee luonnollisesti. Naisen vaatevalintoja voi olla vähän riskialtista mennä kommentoimaan. Jos joku vaate näyttää miehen mielestä kivalta, voi sanoa esimerkiksi "Näytät tosi kivalta/tyylikkäältä"."
– Nainen, 24, sinkku

"Ehdottomasti saa! Kai jokainen nainen haluaa kuulla olevansa upean näköinen. En itse ainakaan ajattele, että pelkkä ulkonäön kehuminen jotenkin vähättelisi henkisiä ominaisuuksiani. Jos olen vaikka juhliin lähdössä ja peilailen jotain mekkoa, tai sovittelen vaikka uikkaria, niin paljon mieluummin kuulen näyttäväni tyrmäävän seksikkäältä kuin vaikkapa "tosi fiksulta, kiinnostavalta ihmiseltä". Jos on tuntemattomampi tyyppi kehumassa, niin joku henkisen puolen imartelu voisi tuntuakin vähän teennäiseltä, kun eihän hän tunne minua oikeasti. Mieluummin siis matalalla kynnyksellä kehuja ulkonäöstä, kiitos."
– Nainen, 28, avoliitossa

"Tottakai saa, ja pitää! Mitä niillä pelkillä henkisen puolen kehuilla tekee, sehän tuntuu kuin toinen yrittämällä yrittäisi keksiä jotain kivaa sanottavaa pelkästä kohteliaisuudesta. Kaiken voi tehdä tyylillä ja pilke silmässä. Kyllähän sitä pukeudutaan ja laittaudutaan sitä varten, että itselle tulee hyvä olo – ja että muutkin huomaavat."
– Nainen, 38, naimisissa

"Toki saa kehua myös vain pelkkää ulkoista ominaisuutta, se on vain positiivista! Henkistenkin ominaisuuksien kehuminen lämmittää ketä tahansa. Hyvissä sanoissa ei varmasti koskaan ole mitään pahaa, kunhan kehuminen ei mene överiksi."
– Nainen, 30, parisuhteessa

"Naisen ulkonäön kehuminen on kaksipiippuinen juttu: uuden tuttavuuden kanssa kehut saattavat kohdistua pintapuolisiin elementteihin, koska toista ei vielä tunne kunnolla. Vanhan tuttavuuden kanssa kehut saattavat taas mennä kuuroille korville, jos niihin on turtunut tai ne eivät kuulosta aidoilta.

Kehujen vastaanottaminenkin on vaikeaa: epävarma nainen saattaa kuvitella, että ulkonäköön liittyvät kehut ovat joko a) valhetta b) pinnallisuutta c) mielikuvituksettomuutta tai d) salakavala juoni. Ulkonäön kehaiseminen saattaa luoda myös alitajuisesti paineita: miksi hän nyt kehuu minun laihtuneen, olenko aiemmin näyttänyt jotenkin lihavalta?

Asukokonaisuuksien kehuminen on mielestäni mukavaa, mutta olen saanut myös kokea niiden huonon puolen: vaateostoksilla poikakaveri kehui maasta taivaisiin sovittamaani mekkoa. Ostin sen, ja myöhemmin puin sen ylleni erikoistapahtumaa varten. "Eikö sulla ole muuta, tuo ei sitten istu yhtään!" mies tokaisi. Selvisi, että hän oli kehunut asua, jotta lähtisimme kaupasta.

Kaikki kehut ovat kuitenkin tärkeitä – riippuu ihmisestä itsestään osaako ja pystyykö niitä ottamaan vastaan. Ole aito, silloin kehu kouraisee oikeasta sopukasta." 
– Nainen, sinkku, 28 


Lue myös:

    Uusimmat