Sääkartta kirkuu punaisena ensi viikolla – tältä näyttää uusi kuukausiennuste

Ensi viikko helottaa kirkkaan punaisena – tältä näyttää lauha ja epävakaa kuukausiennuste

Ensi viikolla pohjola hehkuu sääkartoilla punaisena samalla, kun muu Eurooppa helottaa talvisen sinisenä. Jo toisella kuukausiennusteen viikolla signaali muuttuu.

Kuukausiennuste on jälleen julkaistu, ja MTV Uutisten meteorologi Joonas Koskelan mukaan tuorein ennuste Suomen lähiviikkojen säästä noudattaa aiempaa kaavaa: helmikuusta on tulossa lauha ja viikkojen kuluessa epävakaisempi. 

Kylmän viikonlopun jälkeen sää lauhtuu, ja ensi viikolla osa Suomesta hehkuu jopa kirkuvan punaisena, kun lämmintä ilmamassaa virtaa Norjan vuoriston yli Suomeen. Samalla Länsi- ja Etelä-Eurooppa hehkuvat sinisenä korkeapaineen alla. 

– Sehän näkyy sademääräkartallakin aika kivasti, Koskela luonnehtii sääkarttojensa ääressä. 

– Näyttäisi siltä, että kaikki sateet jäisi Pohjois-Atlantille ja sieltä sitten Norjan vuoristoon, ja meillä olisi sitten ehkä kuivempaa ensi viikolla, hän jatkaa. 

Enteileekö tämä hyvää ulkoilukelien puolesta?

Lupausta upeista ulkoilukeleistä Koskela ei uskalla kuukausiennusteen perusteella antaa. 

 – Se vähän riippuu tietysti siitä, mitkä pienemmän alan ilmiöt vallitsevat. 

Osa Norjan vuoristoon jämähtäneistä sateista saattaa nimittäin luikahtaa Suomenkin ylle samalla, kun Föhn-tuuli voi muistutella olemassaolostaan.

– On hyvä mahdollisuus sille, että vähän föönaisi, ja lämpötila voi kohota nollan vaiheelle tai jopa plussan puolelle, ja silloin ainakin osassa maata on vähän märempää, Koskela sanoo. 

Sateiden määrässä tapahtuu muutos kuukausiennusteen ensimmäisen viikon jälkeen. Katso kuukausiennuste kokonaisuudessaan jutun alussa olevalta videolta, ja tiedät, miten ennuste kehittyy tulevina viikkoina!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja