Sääkartoilla häämöttää lämmin vappu – katso tuore kuukausiennuste

Huhtikuun kuukausiennuste 5:19
Katso videolta huhtikuun kuukausiennuste.

Huhtikuun kuukausiennuste povaa viileitä huhtikuun alkuviikkoja, mutta loppukuusta lämpötilat saattavat olla varsin keväisiä.

Huhtikuun alkupuolella sää on tavanomaista sateisempi, mutta vapun alla saatetaan saada hieman tavanomaista lämpimämpää säätä.

Suomen eteläpuolella oleva lämmin ilmamassa kamppailee pohjoisessa olevan lämpimän ilmamassan kanssa.

– Joku voimakas matalapaine voi tempaista Suomen hetkeksi kesään kuten kävi tuossa maanantaina, povaa MTV:n meteorologi Pekka Pouta.

Huhtikuun ensimmäisellä viikolla sää kuitenkin viilenee rajusti ja luvassa on napakoita pakkasia. Tiistaina Suomeen on iskemässä takatalvi lumipyryineen, ja lunta saattaa paikoin tulla jopa 30 senttiä.

Maan eteläosissa lämpötilat laskevat pakkasen puolelle. Maan kaakkoisosissa elohopea voi pudota jopa 15 pakkasasteeseen.

Tiistai-iltapäivästä alkaen etelässä sataa vettä ja ajoittain voi esiintyä myös jäätäviä sateita. Sisämaassa alkaa illan kuluessa kunnon lumipyry. 

Huhtikuun toisella viikolla maan eteläosassa on hieman ajankohdan keskiarvoa lämpimämpää ja pohjoisessa normaalia kylmempää. Runsaat sateetkin ovat mahdollisia.

Huhtikuun loppua kohden mentäessä sää lämpenee ja päivälämpötilat saattavat olla jo varsin keväisiä. Vapun alusviikolla lämpötilat saattavat olla hieman tavanomaista korkeampia.

Onko talvi kestänyt normaalia kauemmin? Millaista säätä huhtikuu tarjoaa? Katso koko huhtikuun kuukausiennuste jutun alusta.

Lue myös:

    Uusimmat