Sääyllätys: 300 salamaa iski Suomessa – meteorologi selittää

Ajankohtaan nähden epätyypillinen ukkosrintama pyyhkäisi Suomen yli 0:20
MTV Uutisten lukijat kuvasivat viime yön salamointia.

Viime yön aikana Suomen keskiosan yli pyyhkäisi räväköitäkin sade- ja ukkoskuuroja. 

Nyt salamointi on jo hiipunut, mutta maan itäosissa saattaa olla päivän aikana yksittäisiä ukkoskuuroja. Nyt nähdyn kaltaisia ukkoskuuroja harvemmin nähdään maalis-huhtikuun vaihteessa, sanoi Forecan meteorologi Joonas Koskela.

– Onhan tämä vähän epätyypillinen ajankohta. Yleensä tällaisia ukkosia on toukokuusta eteenpäin, ja kun tuossa on kuitenkin ollut satoja salamoita.

Sade- ja ukkoskuurojen rintama pyyhkäisi viime yön aikana maan keskiosan yli koilliseen. MTV Uutisten meteorologi Mette Mannonen kertoo, että salamoita on ollut viime yön ja tämän päivän aikana reilu 300.

Pohjoisen pakkaset yhdistettynä etelän jopa kymmeneen plusasteeseen on luonut otolliset olosuhteet ukkosille.

– Siinä on ihan merkittävä lämpötilaero, mikä sitten ajaa noita sadekuuroja, ja sopivasti matalapaine vielä siihen päälle, niin siinä on ollut yllättävän otolliset olosuhteet noihin ukkoskuuroihin, Koskela sanoo.

– Lisäksi on ollut myös tuollainen aika terävä lämpötilaraja, ja siihen kylmän ja lämpimän ilman rajalle on noita ukkosia kehittynyt, hän lisää.

Näitkö tai kuvasitko jotain kiinnostavaa? Lähetä kuvasi tai videosi meille WhatsAppilla: 040 5785504 tai osoitteeseen mtvuutiset.fi/lukijankuvat

Lue myös:

    Uusimmat