Mainos

Sää vaikuttaa matkailijoihin Kreikan taloustilannetta enemmän

Suomalaisten matkatoimistojen mukaan talouskriisi ei ole vielä vaikuttanut matkailuun Kreikassa.

– Huonolla säällä on enemmän vaikutusta matkustusintoon kuin Kreikan huonolla taloustilanteella, sanoo viestintäjohtaja Mathias Bergendahl pohjoismaisesta matkatoimistosta TUI Nordicista. Suomalainen Finnmatkat on osa TUI Nordicia.

Bergendahl kertoo, että kolea sää on rikkonut varausennätyksiä Suomessa. Bergendahlin mukaan varauksia on tehty vilkkaasti myös niinä aikoina, kun Kreikka on ollut vahvasti esillä mediassa. Sama pätee myös muihin Pohjoismaihin.

Kreikassa otettiin maanantaina käyttöön laajalti kulutustuotteita koskevia veronkorotuksia.

Esimerkiksi ravintolapalveluiden ja julkisen liikenteen arvolisävero nousi 13 prosentista 23:een prosenttiin, kertoo uutistoimisto AFP.

Veronkorotukset ovat osa Kreikan tukipaketin ehtoja.

Matkanjärjestäjien mukaan arvolisäveron korotukset eivät vaikuta jo varattujen tai ostettujen pakettimatkojen hintoihin. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että kaiken kattavan all inclusive -paketin varannut ei joudu maksamaan lisää, matkatoimistoista kerrotaan. 

Kreikassa edullisemmat hinnat 

Aurinkomatkojen ja Finnairin viestinnästä vastaava Päivyt Tallqvist kertoo, että osa veromuutoksista vaikuttaa myös matkailijoihin.

Tallqvistin mukaan ravintolapalveluiden hinnat todennäköisesti nousevat.

Suomen Ateenan-suurlähettiläs Pauli Mäkelä tosin muistuttaa, että Kreikan ravintola- ja kahvilahinnat ovat huomattavasti edullisempia Suomeen verrattuna.

Kreikan Egeanmeren saarilla on ollut joitain verohuojennuksia. Tallqvist kertoo, että huojennukset poistetaan vaiheittain vuoden 2016 loppuun mennessä. 

Pankit avautuivat, Ateenassa rauhallista 

Kreikkalaiset pankit avasivat maanantaina ovensa kolmen viikon tauon jälkeen. Suurlähettilään mukaan arkeen paluu sujui Ateenassa rauhallisesti.

– On ollut hyvin rauhallista, pankkien edessä myös. Paikallisesti on voinut jossain olla jonotusta, jos on innokkaita asiakkaita pyrkinyt sisään, sanoi Mäkelä STT:lle puhelimitse maanantaina. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.