S-pankki selvitti: Näihin asioihin suomalaiset käyttävät nyt eniten rahaa – "Ulkomaan matkailukin on pikkuhiljaa elpymässä"

8:51
Katso myös: Suomesta halutaan kiertotalouden kärkimaa – miten kuluttaminen muuttuu?

S-pankki on selvittänyt suomalaisten rahankäyttöä korttitilastoihinsa nojaten. Pankin mukaan suomalaiset käyttävät nyt eniten rahaa matkailuun ja kodin laittamiseen.

– Kotimaan matkailun suosio näkyi kesällä muun muassa hotellien ja leirintäalueiden korttimaksuissa. Ulkomaan matkailukin kiinnostaa: lentoja ja pakettimatkoja ostetaan jo selvästi viime vuotta enemmän, kerrotaan S-pankin tiedotteessa.

Paluuta normaaliaikaan on jo nähtävillä ja S-ryhmä kertoo odottavansa vilkasta juhlakautta hotelleissa ja ravintoloissa.

Kotimaan matkailu kiinnosti

S-Pankin S-Etukortti Visa -korttien käyttötilastojen perusteella suomalaiset käyttivät kesällä 2021 selkeästi enemmän rahaa kotimaan matkailuun kuin vuonna 2020. Heinäkuussa hotelleissa maksettiin korteilla 22 prosenttia enemmän ja leirintäalueilla 37 prosenttia enemmän kuin vuoden 2019 heinäkuussa. 

Autovuokraamoissa korttia käytettiin hieman vähemmän kuin koronaa edeltäneenä vuonna 2019, mutta kymmeniä prosentteja enemmän kuin viime kesänä.

S-Pankin asiakkailla on käytössä 2,5 miljoonaa S-Etukortti Visaa, joiden käyttötilastoja tutkimalla S-Pankki selvittää ostokäyttäytymisen muutosta.

Korttimaksut lentoyhtiöissä ja matkatoimistoissa olivat elokuussa vuoden 2019 tasosta jäljessä noin 70 prosenttia. Nousua on kuitenkin tapahtunut runsaasti tammikuusta, jolloin maksuja tehtiin jopa noin 90 prosenttia vähemmän kuin tammikuussa 2019. 

– Lentoyhtiöiden ja matkatoimistojen kasvavat korttimaksut viittaavat siihen, että ulkomaan matkailukin on pikkuhiljaa elpymässä syksyä kohti, kertoo korttien tuoteryhmäpäällikkö Marketta Lundell S-Pankista. 

Korttitilastojen perusteella rajoitusten poistuminen ei ole vähentänyt kiinnostusta oman kodin ja pihan laittamiseen.

– Sisustamiseen, rakentamiseen ja remontointiin käytetty rahamäärä kääntyi vahvaan kasvuun elokuussa alkukesän pienen notkahduksen jälkeen, Lundell sanoo.

Lähde: S-pankin tiedote

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja