"Ryöstö, skandaali, parodia" – Ruotsissa voimakkaita purkauksia Naisleijonien kohtalosta, myös tähtipelaajat pöyristyneitä

Naisleijonien kokema kohtalo MM-finaalissa Espoossa sunnuntaina on synnyttänyt sympatiaa ja kärkeviä kommentteja ympäri kiekkoilevan maailman. 

Kritiikkiä on sadellut varsinkin länsinaapurista Ruotsista. Aftonbladetin kokenut jääkiekkotoimittaja Mats Wennerholm tituleerasi Naisleijonien MM-esitystä kaikkien aikojen yllätykseksi – kunnes Suomen jatkoaikamaali hylättiin ja USA eteni lopulta voittoon

– Mielestäni tämä oli puhdas ryöstö, Wennerholm kirjoittaa

Suomi teki jatkoajalla 2-1-maalin, ja joukkue juhli jo mestaruutta hurjistuneen kotiyleisön edessä, mutta osuma hylättiin videotarkastuksen jälkeen. Tilanne oli kaikkiaan hämmästyttävä, eikä tuomarivirheiltäkään vältytty.  

– Kiroan edelleen ratkaisua hylätä Petra Niemisen maali. Puhdas skandaali minun silmissäni, Wennerholm jatkaa.

Myös SVT:n asiantuntija Jonas Andersson hämmästeli tapahtunutta. 

– Nämä tapahtumat ovat parodiaa. Tällaista ei ole koskaan nähty, eikä tulla näkemään, Andersson sanoi ja epäili, että päätösten taustalla olisi jokin suurempi juoni. 

SVT:n toinen asiantuntija Maria Rooth jakoi tämän mielipiteen.

– Tässä koko tilanteessa on jotain outoa, Rooth lisäsi.

Naisjääkiekon tähdet, kanadalainen Hayley Wickenheiser ja ruotsalaismaalivahti Sara Grahn, olivat tyrmistyneitä ratkaisusta.

– Tuo oli maali, Wickenheiser ilmoitti Twitterissä

– Sen piti ehdottomasti olla maali. Maalivahti syöksyi kiekkoon ja oli alueensa ulkopuolella! Tuomio oli nolo! Grahn summasi.  

Yhdysvallat voitti ottelun lopulta rangaistuslaukauskisan jälkeen

Lue myös:

    Uusimmat