Myös Suomen räikeä sääntörikkomus meni läpi sormien – Naisleijonien MM-finaalin tuomaroinnissa farssin piirteitä

Suomen ja Yhdysvaltojen välinen jääkiekon naisten MM-finaali sai ruman käänteen jatkoajalla ajassa 71.33 sunnuntaina Espoossa. 

Tuossa ajassa Suomen joukkueen ja suomalaisten kiekkofanien riemu repesi, kun Petra Nieminen iski Jenni Hiirikosken laukauksen irtokiekon ohi USA:n maalivahdin Alex Rigsbyn.

MM-kultajuhlat käynnistyivät villisti, mutta keskeytyivät yhtä kylmästi. Tuomari meni nimittäin tarkastamaan maalin videolta, sillä Hiirikoski osui tilanteessa osittain alueensa ulkopuolella olleeseen Rigsbyyn. 

Minuutteja kestäneen pohdinnan jälkeen tuomari hylkäsi osuman, antoi kahden minuutin jäähyn Rigsbylle kampituksesta ja Suomi jatkoi voittomaalin hakemista ylivoimalla. 

Hämmentävässä tilanteessa tapahtui useampi tuomarivirhe. 

Ensinnäkin se, että Suomen maali hylätään maalivahtiin osuneen kontaktin perusteella ja että Yhdysvaltojen maalivahti saa samasta kontaktista jäähyn, pitäisi olla mahdotonta. 

Lisäksi Suomen päävalmentaja Pasi Mustonen meni tunnekuohuissaan jäälle kritisoimaan tuomareita. Jäälle menosta olisi pitänyt tuomita Mustoselle pelirangaistus, joten finaali olisi pitänyt päättyä hänen osaltaan ajassa 71.33. 

Ja tässä vielä kolmas: Suomi sai haastaa tuomarin ratkaisun, vaikka oli jo käyttänyt aikalisänsä.

Ei mennyt putkeen, mutta lopputulokseen ei ole odotettavissa muutosta, vaikka Suomi olikin aikeissa tehdä protestin heti finaalin jälkeen. 

MM-kulta on Yhdysvaltojen kiekkohistorian yhdeksäs. Suomi oli saavuttanut tätä ennen 12 MM-pronssia. 

Lue myös:

    Uusimmat