Mainos

Ryanair teki hätälaskun Malmön lentokentälle

Moottorivika pakotti Lontoon Stanstediin matkalla olleen Ryanairin lentokoneen laskeutumaan Malmö-Sturupin lentokentälle eilen illalla. Koneen miehistö teki onnistuneen hätälaskun, eikä kukaan loukkaantunut laskussa.

Toisen moottorin sammuminen pakotti Tampereelta Lontoon Stanstediin matkalla olleen Ryanairin lentokoneen laskeutumaan Malmö-Sturupin lentokentälle eilen illalla.

Kapteeni teki hälytyksen Ruotsin lennonjohtokeskukselle puoli yhdentoista aikaan Ruotsin aikaa. Malmön lentokentällä valmistauduttiin pahimman varalle, ja paikalle hälytettiin runsaasti paloautoja ja ambulansseja.

Boeing 737 -tyyppinen kone laskeutui kuitenkin onnistuneesti Malmö-Sturupin kentälle, eikä kukaan loukkaantunut hätälaskussa. Lentokoneessa oli kaikkiaan 111 matkustajaa ja miehistön jäsentä.

Lentoturvallisuushallinto: Vikaan voi olla lukuisia syitä

Suomen Lentoturvallisuushallinnosta kerrotaan MTV3:n uutisille, että lentokoneet on suunniteltu toimimaan tilapäisesti vain yhdelläkin moottorilla.

- Jokainen liikennelentokone, jossa on useampi kuin yksi moottori, on suunniteltu siten, että sillä voidaan tehdä moottorihäiriön jälkeen lähestyminen, lasku ja myöskin tarvittaessa ylösveto, jos lasku ei onnistu ihan kohdalleen yhdellä moottorilla, selventää Lentoturvallisuushallinnon apulaisjohtaja Reijo Lamberg.

Moottorivaurion aiheuttajia voi Lambergin mukaan olla useita.

- Siihen voi olla kymmeniä erilaisia syitä lintutörmäyksestä johonkin öljyvuotoon tai johonkin pieneen vaurioon asti. Että sitä ei pysty sanomaan, mikä tuossa tapauksessa on aiheuttanut sen, Lamberg toteaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.