Ruumisautonkuljettaja Tony on ollut viime viikkojen ajan töissä lähes yötä päivää – katso, millaista raskas arki on koronakriisin keskellä

Ruumisauton kuljettaja Tony on ollut viimeksi vapaalla ennen koronaviruspandemiaa – tällaista hänen arkensa on 3:12
Ruumisautonkuljettaja Tony on ollut viime viikkojen ajan töissä lähes yötä päivää – katso, millaista raskas arki on kuolleiden kanssa koronakriisin keskellä

Koronaviruspandemia teki kuolemasta entistäkin näkyvämpää. Nyt koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut satoja tuhansia ihmisiä, eikä koronakuolemilta voida välttyä jatkossakaan – eihän tautiin ole vielä rokotetta tai lääkettä. 

Tonylle kuolema on nykyisin entistäkin arkipäiväisempää. Mies kuljettaa ruumisautoa AD Oxleyn hautauspalvelun palveluksessa Iso-Britannian etelärannikolla. 

Ruumiiden kuljettaminen ei ole viime viikkojen aikana katsonut aikaa eikä paikkaa.

– Sain viime yönä puhelun eräältä kultaiselta vanhalta herrasmieheltä. Hänen vaimonsa oli kuollut.

Ruumiiden kuljetus onkin kuljettamisesta on tullut jatkuva oravanpyörä: Kun aiemmasta keikasta selviää, seuraava ruumis odottaa jo hakijaansa. 

– En ole ollut vapaalla sen jälkeen, kun tämä kaikki alkoi, Tony kertaa CNN:lle.

Vahvempikin ammattilainen joutuu kerätä itseään

Sen lisäksi, että kuolleiden määrä on järkyttävän suuri, myös ruumiista huolehtivien ihmisten määrä on suuri. Sen lisäksi että esimerkiksi hoitoalalla olevat lääkärit ja hoitajat työskentelevät terveytensä uhalla, sama pätee myös hautauspalvelussa työskenteleviin.

Koronvirukseen sairastuminen on krooninen uhka. Hautausurakoitsijana Issa Assam sanoo, ettei hän ollut varautunut kaaokseen, jonka koronavirus on saanut viime viikkoina aikaiseksi. 

Vaikka 25 vuotta alalla ollut Issa kuvittelisi nähneen kaiken, nykyinen tilanne haastaa niin ammatillisesti kuin henkiselläkin tasolla. Issa kertoo esimerkkinä tilanteen, jossa hän joutui kohtaamaan vastasyntyneen vauvan ja tämän äidin – molemmat olivat kuolleet koronaviruksen vuoksi. 

– Niin surullista. En ole koskaan elämässäni kokenut mitään tällaista. Niin raskasta, niin kivuliasta, Issa kuvailee työtään. 

Katso videolta, millaisissa oloissa hautauspalveluiden piuirissä olevat ihmiset joutuvat työskentelemään!

Lue myös:

    Uusimmat