Jacob Blake, Dijon Kizzee ja nyt Daniel Prude: Poliisilta jälleen raju pidätys USA:ssa – katso tilanne, joka johti kiinniotetun kuolemaan

Daniel Prude pidätettiin ja laitettiin käsirautoihin, koska hän oli juossut alasti New Yorkin osavaltion kaduilla. Pidätystilanne johti Pruden menehtymiseen.

Pruden kuolema nousi julkisuuteen keskiviikkona, kun hänen perheensä piti lehdistötilaisuuden ja julkaisi poliisin vartalokameran aineistoa pidätyshetkestä.

Tapahtumien kulku

Pidätyshetken tapahtumat näkyvät videolta, jolla Prude ensin tottelee poliiseja. Myöhemmin hän kuitenkin hermostuu ja vaatii poliiseja muun muassa luovuttamaan aseensa. Kiihtyneessä tilassa oleva Prude myös sätkii maassa ja uhkaa haastaa poliisit oikeuteen.

Poliisit laittavat sekavan oloisen Pruden päähän hupun sylkemisen estämiseksi, ja pyytävät kiinniotettua rauhoittumaan.

Sen jälkeen poliisit kaatavat Pruden maahan. Yksi poliiseista pitää Pruden päätä maata vasten ja toinen painaa polvella selkää.

Videon loppupuolella poliisien äänistä kuuluu huolestumisen merkkejä, kun Prude alkaa oksentaa.

Tukehtuminen kuoleman syynä

Daniel Prude kuoli sairaalassa seitsemän päivää sen jälkeen, kun hänet oli otettu kiinni. Oikeuslääkärin lausunnon mukaan Pruden kuolema aiheutui tukehtumisesta.

Raportista selviää myös, että Prude oli PCP:n vaikutuksen alaisena, ja kuten videoltakin näkyy erittäin sekavassa tilassa.

Keskiviikkona New Yorkin Rochesterissa mielenosoittajat kerääntyivät kunnan poliisitaloon edustalle mielenosoitukseen.

Tapaus on jo kolmas lyhyen ajan sisään, jossa tummaihoinen mies on kuollut poliisien toimien seurauksena.

Katso videolta miten poliisit kohtelevat sekavaa Daneil Prudea.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja