Näyttelijä Alec Baldwinille syyte kuolemantuottamuksesta

0:58
Katso videolta: Näin Alec Baldwin kommentoi ensi kertaa ampumista medialle – "Hän oli ystäväni"

New Mexicon osavaltio on nostanut syytteen Alec Baldwinia vastaan kuolemantuottamuksesta ampumatragediasta, jonka seurauksena Rust-elokuvan kuvaaja Halyna Hutchins menehtyi lokakuussa 2021.

Yhdysvaltalaisnäyttelijä Alec Baldwin, 64, saa syytteen kuolemantuottamuksesta kuvaaja Halyna Hutchinsin kuolemaan johtaneesta ampumisesta Rust-elokuvan kuvauksissa 21. lokakuuta vuonna 2021, kertoo The New York Times. Baldwinin lisäksi New Mexion osavaltion syyttäjät ovat nostaneet syytteen myös elokuvan aseenkäsittelijää Hannah Gutierrez-Reedia vastaan, joka oli ladannut kyseisen aseen. 

Ase laukesi Rust-elokuvan kuvauspaikalla tappaen Hutchinsin. Baldwin, jonka käsissä ase laukesi, on pitkään kiistänyt syyllisyytensä ja todennut, ettei olisi tiennyt aseen sisältävän oikeita ammuksia paukkupanosten sijaan.

– Joku on vastuussa siitä mitä tapahtui, en tiedä kuka se on, mutta tiedän etten se ole minä, Baldwin on todennut. 

Gutierrez-Reed oli vastuussa kuvauspaikan aseista. Aseen ojensi Baldwinille elokuvan apulaisohjaaja Dave Halls, joka puolestaan on myöntänyt syyllistyneensä kyseisen aseen huolimattomaan käsittelyyn. Lauennut ase tappoi Hutchinsin ja haavoitti ohjaaja Joel Souzaa
Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja