Mainos

Rusettiluistelua: Haasta aurinkokuningas hänen omassa lajissaan

Nuorten hyväksi -kampanja järjestää huomenna, laskiaissunnuntaina, luistelutapahtuman Helsingin keskustassa. Rautatientorin Jääpuistossa kaikki halukkaat voivat osallistua rusettiluisteluun, haastaa Juhani Tammisen taitoradalla ja seurata Team Uniquen taidokasta muodostelmaluistelua.

Tapahtuma on maksuton, sillä Helsingin kaupungin liikuntavirasto tarjoaa jään ilmaiseksi käyttöön tapahtuman ajaksi klo 12-15.

– Taitoradalla luistellaan keilojen välistä eteen ja taakse, eli tehtävä ei ole vaikea. Kuka tahansa, joka ylipäätään osaa luistella, voi osallistua, kannustaa Mika Saukkonen.

– Omia taitojaan voi testata Juhani "Tami" Tammista, Mikko Leppilampea ja Teuvo Teräväistä vastaan. Mitä taitavampi luistelija, sitä nopeammin hän radan selvittää, kertoo Saukkonen taitokisan ideasta.

Nuorten maailmanmestari Teuvo Teräväisen lisäksi paikalla on useita muitakin Jokeri-pelaajia kuten Jarkko Ruutu.

Toistaiseksi ei ole tietoa siitä, pukeutuuko taitoradasta vastaava Saukkonen Hockey Night'sta tuttuu oranssiin takkiin.

Rusetteja ja taitoa

Paitsi jääkiekkoa, tapahtuma tarjoaa myös taitoluistelua. Muodostelmaluistelussa maailman terävimpään kärkeen kuuluva Team Unique esittää taitojaan jäällä.

Ohjelman osuus koko kolmituntisesta tapahtumasta on vain pieni osa, koska pääasia on kuitenkin yhdessä luisteleminen. Jäällä järjestetäänkin vanha kunnon rusettiluistelu, jota isännöi Mika Tommola.

– Parhaat parit palkitaan, lupaa Saukkonen.

Ilonpitoa ja auttamista

Laskiaissunnuntain iloksi järjestettävä tapahtuma on osa MTV:n ja Tukikummien Nuorten hyväksi -kampanjaa, joka kerää varoja nuorten auttamiseksi.

Tukikummit kanavoivat tämänkin tapahtuman tuoton lyhentämättömänä kirkon diakoniatyön kautta apua tarvitseville lapsille ja nuorille. Avustuksen saaminen ei edellytä Suomen kansalaisuutta tai tiettyä uskontokuntaa.

Jo nyt Nuorten hyväksi -kampanjan avulla on hankittu nuorille kymmeniä polkupyöriä, säkeittäin lämpimiä vaatteita, hyllymetreittäin lukiokirjoja, lukuisia luistimia, sauvoja, suksia ja monoja. Harrastusvälineisiin on kerätystä potista annettu yli 60 %.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.