Ruotsista kajahtaa synkkä arvio bitcoinin tulevaisuudesta: "Verrattavissa postimerkkikauppaan"

Tesla osti bitcoineja ja ilmoitti, että kryptovaluutta käy yhtiölle maksuvälineenä – miten poikkeuksellista tämä on? 2:35
Video: Tesla osti bitcoineja ja ilmoitti, että kryptovaluutta käy yhtiölle maksuvälineenä – miten poikkeuksellista tämä on?

Bitcoinin tulevaisuus ei vaikuta hyvältä, arvioi Ruotsin keskuspankin pääjohtaja.

Bitcoinin tulevaisuus voi olla synkkä, mikäli Ruotsin keskuspankin pääjohtaja Stefan Ingvesin näkemyksiin on uskominen. Asiasta kertoo uutistoimisto Bloomberg.

Ingvesin mukaan bitcoinille on vaikea ennustaa pysyvyyttä, ellei hallitus asetu kryptovaluutan taakse. Tämä on yksi bitcoinin ympärillä kiihkeimmin velloneista kysymyksistä.

Tukholmassa järjestetyssä konferenssissa puhunut Ingves huomauttaa, että yksityinen raha yleensä romahtaa ennemmin tai myöhemmin. Hän arvioi, että kryptovaluutta voi lopulta romahtaa.

– Voit varmasti rikastua käymällä kauppaa bitcoineilla, mutta se on verrattavissa postimerkkikauppaan, Ingves kommentoi.

Muun muassa Teslan toimitusjohtaja Elon Musk on profiloitunut bitcoinin ja kryptovaluuttojen puolestapuhujana. Iso osa asiantuntijoista ei ole yhtä vakuuttuneita.

Jotkut keskuspankkiirit ovat verranneet bitcoinia 1600-luvun tulppaanimaniaan. Tuolloin tulppaanisipuleiden hinnat kohosivat Alankomaissa ennätyslukemiin. Huuma päättyi lopulta kuplan puhkeamiseen ja hintojen romahdukseen.

Ingves arvioi aiemmin tänä vuonna, että bitcoin ja muut kryptovaluutat eivät todennäköisesti voi pakoilla viranomaisten sääntelyä, kun valuuttojen suosio kasvaa.

Lue myös:

    Uusimmat