Ruotsista kajahtaa: Jukka Jaloselle vaaditaan patsasta – "Maailman johtava maajoukkuevalmentaja"

Näin Leijonien olympiakulta otettiin vastaan helsinkiläisbaarissa 3:18
Näin Leijonien olympiakulta otettiin vastaan helsinkiläisbaarissa

Jukka Jalonen johdatti Leijonat Pekingissä historialliseen olympiavoittoon. Jaloselle kyseessä on neljäs suurvoitto suomalaisen jääkiekkomaajoukkueen peräsimessä.

– Onnittelut, Suomi. Kukaan ei ansainnut kultaa niin kuin te.

Näin kirjoittaa ruotsalaisen Expressen-lehden toimittaja Adam Johansson.

Näkemykseen on helppo yhtyä. Suomi päästi olympiaturnauksen kuudessa ottelussaain kahdeksan maalia, ja näistä maaleista ainoastaan kisat avanneen Slovakia-ottelun kaksi takaiskua tulivat tasaviisikoin.

– Viidessä pelissä, lähes kahden viikon ajan, Suomi laittoi luukut kiinni.

Ruotsalaistoimittaja nostaa Suomen jääkiekkohistorian ensimmäisen olympiakullan taustalta esiin yhden ei-niin-yllättävän nimen: Jalosen.

– Kyse on enää vain siitä, milloin Jukka Jalonen kruunataan. Hän on voittanut neljä MM-mitalia, joista kaksi on kultaisia, olympiapronssia ja nyt olympiakultaa kotimaalleen. Taas kerran hän osoitti olevansa maailman johtava maajoukkuevalmentaja.

– Kevään 2019 unohtumattoman MM-kullan jälkeen Jalosen kunniaksi nimettiin puisto hänen kotikaupungissaan Riihimäellä. Nyt siihen puistoon on aika pystyttää patsas.

Aikuisten MM- ja olympiamenestyksen lisäksi Jalosen ansioluettelosta löytyy myös nuorten MM-kulta vuodenvaihteen 2015–2016 kotikisoista.

Lue myös:

    Uusimmat