Ruotsissa suosiota nauttiva Arja Saijonmaa täräyttää mielipiteensä Loreenin viisuvoitosta

Laulaja Arja Saijonmaa on tehnyt pitkän uran Ruotsissa.

Ruotsin suosituin suomalaisartisti Arja Saijonmaa nähdään Ylen Elämäni biisi -ohjelman uudella kaudella. Ruotsissa asuva Saijonmaa kertoo, että häntä kosiskellaan vuosi toisensa jälkeen Ruotsin euroviisukarsintoihin.

– Tänäkin kesänä olen saanut jo kolme laulua kuunneltavaksi ja viimeinen tuli tanskalaiselta kundilta, joka kyseli, että voisinko hakea sillä mukaan kilpailuun, Saijonmaa nauraa.

Saijonmaa on osallistunut Ruotsin viisukarsintoihin, eli Melodifestivaleihin jo kolme kertaa. Ensimmäisen kerran jo vuonna 1987 kappaleella Högt över havet, jolloin hän sijoittui toiseksi. Edellisen kerran hänet nähtiin vuonna 2019 kappaleella Mina fyra årstider. Laulaja iloitsee, että erityisesti nuoret ruotsalaissäveltäjät lähestyvät häntä uusilla lauluilla.

– Se on ihanaa ja he haluaisivat, että olisin mukana siellä. Minun aiemmista kilpailukappaleistani on tullut kestohittejä Ruotsissa, hän toteaa.

Vuoden 2023 euroviisuvoitosta Saijonmaalla on selvä mielipide.

Käärijän olisi pitänyt voittaa ehdottomasti. Hän on freesi, posketon, vihreä ja esitys oli suomalaisittain erittäin hyvin suunniteltu, Saijonmaa hehkuttaa.

Loreen oli ennestään tunnettu. Se oli Euphorian toistoa ja kamalan laskelmoitua, hän täräyttää.

Lue myös:

    Uusimmat