Ruotsidemokraattien Jimmie Åkesson haluaa purkaa maansa moskeijat

Näin poliisi pääsi Ruotsista johdetun huumeorganisaation jäljille 4:12
KATSO MYÖS: Näin poliisi pääsi Ruotsista johdetun huumeorganisaation jäljille.

Ruotsidemokraattien puheenjohtaja haluaa purkaa Ruotsin moskeijat, minareetit ja muut "islamistisiksi" kuvailemansa uskonnolliset symbolit. Asiasta uutisoi Expressen.

Tultuaan juuri uudelleenvalituksi puolueen puheenjohtajaksi 44-vuotias Jimmie Åkesson astui lavalle puhumaan puoluetovereilleen – ja teki mielipiteensä selväksi.

Åkesson maalasi synkkää kuvaa Ruotsista, jonka hän sanoi olevan "särkynyt, jakautunut ja vaarallinen maa". Hän puhui puolueensa maapäivillä. 

Åkessonin mukaan Ruotsin kaduilla käydään myös sotaa. 

Syytti sosiaalidemokraatteja

Åkesson väitti puheessaan Ruotsin suurimman puolueen, sosiaalidemokraattien, olevan riippuvainen islamisteista, jotta se pääsee jälleen valtaan.

– Sosialidemokraatit ovat aktiivinen osa islamistista liikettä, Åkesson laukoi. 

Sosiaalidemokraattien valtiopäivien ryhmänjohtaja Lena Hallengren reagoi lausuntoon voimakkaasti. Hallengren sanoi Åkessonin sanoja "puhtaiksi valheiksi" ja vertasi Åkessonia Venäjän presidentti Vladimir Putiniin.

– Se on hyvin epäruotsalaista – emme ole ennen nähneet tällaista vihapuhetta, Hallengren kommentoi.

Åkesson sanoi myös haluavansa lainsäädäntöä tarkistettavan, jotta esimerkiksi Ruotsin turvallisuuspoliisi (Säpo) voi käyttää todisteiden keräämiseen salakuuntelua uskonnollisten seurakuntien tiloissa.

Lue myös:

    Uusimmat