Ruotsin joukkue liputettiin radalta ampumahiihdon maailmancupissa – peräti 16 ohilaukausta: "Fiasko"

Ruotsin ampumahiihtojoukkue liputettiin radalta maailmancupin Antholz-Anterselvan viestissä sunnuntaina. Ilman tähtiurheilijoitaan kisannut Ruotsi oli loppusijoituksissa 17:s.

Ruotsi ei päässyt maaliin saakka, sillä kisan voittanut Norja tuli ohi joukkueesta viimeisellä kierroksella. Ruotsi oli kolmannen osuuden jälkeen yli neljä minuuttia perässä kärkeä. Ainoa olympialaisiin lähtevä urheilija Malte Stefansson vaihtoi 13:lta sijalta ensimmäisen osuuden jälkeen.

Ruotsi putosi Oskar Brandtin ja Gabriel Stenmayerin osuuksien aikana kaksi pykälää. Viimeisellä osuudella ollut Simon Hallström joutui kiertämään kaksi sakkokierrosta ja lopulta hänet liputettiin ulos radalta. Ruotsi ampui kisassa 16 ohilaukausta ja sai kaksi sakkokierrosta.

– Todella huonoa. Olen pettynyt kaikkeen. Hiihtäminenkin on niin huonoa. Hyi helvetti, se on raskasta, Stenmayer sanoi SVT:lle.

– Se oli ankeaa, että jäimme niin kauas. Saan mennä ulos ja hiihtää intervalleja tai jotain, minulla on paljon voimia jäljellä. Kuulin, että porukka ei ollut niin kaukana, joten ajattelin vetää nopean sarjan ammunnassa, mutta se ei onnistunut. Tämänpäiväinen oli rehellisesti sanottuna fiasko, Hallström totesi.

Suomen joukkue sivusi kilpailussa kauden parasta sijoitustaan ollen 11:s.